Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Kormánybiztos helyett pénzt

Stipkovits Pál országgyűlési képviselő kedden a parlamentben a Szigetköz rehabilitációs munkálatainak meggyorsítását sürgette.
A Országgyűlés legutóbbi ülésnapján Stipkovits Pál MSZP-s képviselő Kóródi Mária környezetvédelmi miniszterhez intézett kérdést. Elmondta: megítélése szerint az előző kormányzati ciklusban lényegi előrelépés nem következett be a tájrehabilitáció terén. A vízmegosztásban nem sikerült előrelépni, s az ökológiai kárenyhítésben sem következett be áttörés. A legutóbbi árvíz pusztítását a szakemberek tudásán és a térség lakóinak összefogásán túl csak egy jó adag szerencsével sikerült elkerülni. Ezért a képviselő a rehabilitáció felgyorsítását sürgette, s kijelentette: nem kormánybiztosi hivatalra és újabb tanulmányokra van szükség, hanem több pénzre a Szigetközben.
Kiss Zoltán környezetvédelmi államtitkár válaszában elmondta, a szaktárca ismeri a helyzetet és kellő súllyal kezeli is.
Amint a Kisalföld megtudta, szeptember 26-án a környezetvédelmi és vízügyi tárcák államtitkárai a Szigetközbe látogatnak, hogy a helyszínen mérjék föl a tennivalókat azért, hogy az ezekre szükséges pénz a költségvetés októberi összeállításakor tervezhető legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kincsvadászok az Erzsébet téren

Befejeződött a mosoni üzletház területének régészeti feltárása s megkezdődhet az építkezés. A Flexum… Tovább olvasom