Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Korcsolyázni csak saját felelősségre

Mosonmagyaróvár - A múlt hét végétől élettel telt meg a Vár-tó és környéke. A terület vagyonkezelője, a Nyugat-magyarországi Egyetem melegedési lehetőséget, büfét biztosít, a VÜF a világításra és a hulladékgyűjtésre figyel, a jégen tartózkodók pedig a saját biztonságukért felelősek.
Jönnek korcsolyával, szánkóval, de akad olyan is, aki csak egyszerűen friss levegőt szívni, kutyát sétáltatni választja a Vár-tavat és környékét. Múlt péntek óta százak keresik fel: a jégen tartózkodni csak a kijelölt területen szabad, azt is csak saját felelősségre, folyóvizeken tilos korcsolyázni.

– Nem az önkormányzat jelöli ki a korcsolyázásra alkalmas területeket. A szabad vizek jegén mindenki a saját felelősségére tartózkodhat, ha a jég vastagsága legalább a tíz centimétert eléri. Aki ennél vékonyabb jégre száll, amellett, hogy ez életveszélyes, szabálysértést is elkövet. A szabálysértési eljárást a rendőrség vagy az illetékes önkormányzat is lefolytathatja. A két szervnek viszont nem feladata a jég vastagságának vizsgálata – szögezte le dr. Orbán Géza, Mosonmagyaróvár jegyzője.

Az önkormányzat korábban már foglalkozott azzal a gondolattal is, hogy a Mosoni-Duna vizével elárasztanának Mosonban egy területet, így újabb lehetőség nyílna a biztonságos téli sportolásra. Orbán Géza szerint eddig erre a célra a költségvetési koncepcióban még nem különítettek el forrásokat, de az idei büdzsé tárgyalásakor ismét terítékre kerülhet a téma.

Vár-tó: A jégen tartózkodni csak a kijelölt területen szabad.
Vár-tó: A jégen tartózkodni csak a kijelölt területen szabad.

A Vár-tó és környéke az egyetem vagyonkezelésében álló terület, melyet ingyen használhatnak az érdeklődők: – Melegedési lehetőséget, illemhelyet biztosítunk. A Várpince konyhájában hétfő kivételével délután 2 és 7 óra között meleg teát, kakaót, forralt bort, hétvégente halételeket lehet vásárolni, de a hét folyamán már a kiállítóteremnél is kapható lesz meleg ital – tájékoztatott dr. Szathmári László egyetemi docens, projektfelelős, aki a látogatók figyelmét arra is felhívta, hogy az egyetem területén van lehetőség a személygépkocsik parkolására, viszont kéri az autósokat, hogy a sétányra ne hajtsanak be.

– A mi feladatunk a komfortérzet kialakítása: szemetesedényeket helyeztünk ki, melyeket naponta ürítünk, a hulladékot összegyűjtjük és reflektorok biztosítják a világítást – hangsúlyozta Kosár Tibor, a Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. vezetője. A jégpálya letakarítása nem az önkormányzat, s nem is a VÜF felelőssége. Jól jön ilyenkor a civil segítség: minapi látogatásunkkor többen is hólapátot ragadtak, hogy élvezhetőbbé tegyék a korcsolyázást.

Olvasóink írták

 • 4. Diákcsemege 2009. január 10. 17:02
  „Köszönet Dr. Wlasitsch Úrnak az áldozatos és fáradságot nem ismerő munkájáért, ugyamis ő volt a Vár-tó rehabilitáció "civil" elindítója!!!”
 • 3. hyundai 2009. január 09. 08:31
  „Az emberek hálátlanok...a kisújadat nyújtod és az egész karod kell...
  Almika! Törvényi előírások szerint működik az önkormányzat és az egyetem! Eddig még ilyen semvolt, hogy WC, büfé stb. Inkább örülni kéne...de mindegy.

  üdv, Hyundai”
 • 2. Elmo 2009. január 08. 19:29
  „Nem tudja valaki véletlenül?????
  A Nővérek szoktak bemutatni közös piruetteket a jégen?”
 • 1. Almika 2009. január 08. 09:35
  „Jellemző! Csinálj amit akarsz, de a felelősség a Tied. Mi biztosítunk, Wc-t, melegitalt,parkolási lehetőséget tehát idecsalogatunk, Te meg azt csinálj amit akarsz. Ha beszakadsz? Ki mondta, hogy menj rá a jégre...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férjhez megy a világ legkisebb hölgye

Mosonmagyaróvár - Vőlegényével lép fel a világ legkisebb hölgye a héten Mosonmagyaróváron. Miss… Tovább olvasom