Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Körbeevezték Kimlét

Az idei polgárőrsportnap Kimlén különösen sikeres volt a hétvégén. Ragyogó napsütésben vágtak neki a jelentkezők a hét kilométeres túrának, amely után még arra is maradt energiájuk, hogy sárkányhajó repülőrajtos versenyen vegyenek részt. A parton ezalatt főzőverseny folyt, délután pedig kulturális műsor várta a látogatókat.
– Régi nagy álmom volt, hogy Kimle természeti adottságait kihasználva népszerűsítsük a falut. Amikor másfél évvel ezelőtt elnöknek választottak, rögtön elkezdtünk ötletelni a polgárőrökkel, de ennél többre nem jutottunk – mondja Nagy Kálmán, a Kimlei Polgárőr Egyesület elnöke.
– Aztán amikor tavaly májusban megalakítottuk a polgárőrség vízi tagozatát, lehetőségünk nyílt rá, hogy egy vízi rendezvényt szervezzünk. Szerencsére az anyagi fedezetet is sikerült előteremtenünk. Lomtalanításkor a polgárőrök és a falu különböző egyesületei együtt gyűjtötték a vashulladékot, és az ebből befolyt összeget fordíthattuk a rendezvényre – tájékoztatott az elnök.

Nagy Kálmán elmondta: többek között ennek is köszönhető, hogy idén már a megyehatáron túlról is érkeztek résztvevők. Tatáról hívtak meg egy profi sárkányhajó-evezőscsapatot, akik elsősorban vízi járművekkel segítették a szervezőket, de ha már eljöttek, akkor a versenyeken is részt vettek. Az ő kihívójuk volt a Győri Rába Sárkányhajó Klub. A két profi csapat mellett amatőrök is megmérkőztek, a legnagyobb harc természetesen a két kimlei induló között folyt. Hosszú távon a Mi Világunk Alapítvány csapata bizonyult jobbnak, rövid távon pedig a Kimlei Sárkányok győzedelmeskedtek. Sokat segítettek a szervezőknek a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület tagjai. A megyéből egyébként 32 polgárőrcsapat érkezett a rendezvényre.

Mialatt a vízen szoros verseny folyt, a parton maradtak különböző finomságokat készítettek a főzőversenyen. Töltött káposztájukkal vitték el a kimlei polgárőr asszonyok az első díjat, a vándorfakanalat.

A kimlei polgárőrségről
Kimlén 2000 óta működik polgárőrszolgálat, jelenleg 16 aktív tagja van, emellett még körülbelül tíz önkéntes segíti időnként a munkájukat. A rendezvény megnyitóján adtak át ünnepélyesen egy Volkswagen Golf személyautót, ami a polgárőrök munkáját segíti. Az autót Lébénytől örökölték, ahol nem tudták fenntartani, Kimlének viszont nagy segítség lesz, hiszen eddig a polgárőrök saját gépkocsikat használtak. A falu lakói szorosan együttműködnek a polgárőrökkel, ha bármi gyanúsat észlelnek, azt azonnal jelentik nekik. Új tagok jelentkezését folyamatosan várják.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futura: a napteleszkóptól a földrengésbiztos építkezésig

Elkezdődött a tesztidőszak a minap tartott nemzetközi sajtótájékoztatóval a Futura Interaktív… Tovább olvasom