Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Korai fejlesztés új helyen

Mosonmagyaróvár - Több mint tíz éve zajlik korai fejlesztőmunka az Éltes Mátyás Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Központban Paálné Takács Marianna és Ratkay Katalin vezetésével.
Korábban az iskola elhelyezési gondokkal küzdött, ez a tevékenység is más helyszínen, az Ostermayer Óvodában kapott helyet, egy tornaszobában és egy egyéni fejlesztőhelyiségben, amelyek nem teljesen feleltek meg a szakmai céloknak.

A speciális tanintézmény négy éve költözött új helyére, s most a korai fejlesztés is csatlakozhatott az anyaintézményhez. Nagy István alpolgármester révén nagyobb anyagi támogatás jutott a költözés megvalósítására. A szintén az épületben működő Haller-tagiskolával is sikerült egyezségre jutniuk. Korai fejlesztésben a városban és a régióban huszonhárom gyermeket lát el a két szakember. A munka ambuláns jellegű, az egyéni fejlesztés úgynevezett „anyás tanítás" formájában heti egy-két alkalommal történik.

Olvasóink írták

  • 1. Kertész János 2007. december 20. 19:50
    „Azt szeretném tudni, hogy Nagy István alpolgármester úr mint magánszemély adta a támogatást vagy az önkormányzat.
    Ha az önkormányzat akkor gondolom úgy lenne helyes, hogy az önkormányzat jutatta,mivel ebben sok mosonmagyaróvári adozó állampolgárnak is benne vannak a forintja.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fővárosi `zöldveszély` a rehabilitációban

Mosoni-Duna, Szigetköz - „A Mosoni-Duna és Szigetköz-pályázatok támogatására a kormányzati… Tovább olvasom