Kisalföld logö

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 30°C Még több cikk.

Korábban nyitják meg a zsilipeket

Mégsem kell két hónapon át zárva tartani a Malom-ági Lajta zsilipjeit Mosonmagyaróváron. A partszakaszrendezés csupán két munkafázisához szükséges száraz meder, így várhatóan már három héttel korábban újra lesz víz a mederben.
Apadás: Várhatóan csak alig több mint egy hónapig tart ez az állapot.
Amint arról lapunk tegnapi számában hírt adtunk, szinte teljesen eltűnt a víz a Malom-ági Lajta medréből Mosonmagyaróváron szerda délelőtt. A kórház-rekonstrukció részeként most kezdődő – és várhatóan két hónapig tartó – partszakaszrendezés miatt zárták el a zsilipeket a folyó mindkét végén.

Ezt követően rengeteg lakossági bejelentés és észrevétel érkezett a városházára a Lajta-ág ügyében – mondta el a Kisalföldnek Szentkuti Károly alpolgármester. A hivatal illetékesei egyeztettek a rekonstrukció kivitelezőjével, hogy a lehető legkisebb érdeksérelemmel és problémával valósulhasson meg a beruházás.

Amint azt Botos Gábor főtanácsos elmondta: a beruházás része, hogy az új fizikoterápia melletti területen mindkét partszakaszon teljes tereprendezést végez a kivitelező. Ennek első fázisa az érintett szakaszon egy teljes mederkotrás, amihez azonban le kell engedni a vizet az ágból. Ezt követően újra megnyitják a zsilipeket, hogy átöblítsék a medret. Majd a vasbeton elemek behelyezése következik. Ezután viszont már kizárólag vízszint fölötti munkálatok lesznek, így az utolsó három hétben már nincs szükség száraz mederre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hódok meghódították a Szigetközt

Magyarországon kihalása után száz évvel először a Szigetközben telepedett meg a hód természetes… Tovább olvasom