Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Korábban is restauráltak

A Hansági Múzeum korábbi igazgatója, Szentkuti Károly közleményben cáfolta, miszerint az elmúlt években nem folyt restaurálási munka az intézményben.
„Szakmai presztízsem nem engedi meg, hogy a cikkben elhangzott mondatokra ne reagáljak" – írja közleményében Szentkuti Károly, a Hansági Múzeum korábbi igazgatója, reagálva a „Szénrajzot rejtett a pasztellkép hátulja" című írásunkra.

Szentkuti szerint a múzeum jelenlegi igazgatójának kijelentése, miszerint „számos elfekvő tárgy porosodik a Hansági Múzeum raktáraiban, amelyekkel az elmúlt évtizedekben nem igazán foglalkoztak", azt sugallják, mintha az elmúlt években nem folyt volna restaurálási munka az intézményben. Szentkuti ezt cáfolja.

„Az előző önkormányzat a ’90-es és 2000-es években évi 500 ezer forintot biztosított a Gyurkovich-gyűjtemény képeinek restaurálására. Ennek köszönhető, hogy a gyűjteményi anyag rendben van. Az előző években folyamatosan folyt restaurálás.

Néhány ezek közül: néprajzi festett szekrény, kiállításban lévő barokk bútorok, óramű, Mosonmagyaróvár kiváltságlevele, melyben elő- ször szerepel Magyaróvár címere, Habsburg Frigyes diplomatartója, a hédervári gyűjteményből származó, egyházi közösségi festett könyv" – olvasható a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosítások, üzleti tervek a testületi ülésen

Idei utolsó ülését tartja a város önkormányzatának képviselő-testülete szerda reggel 9 órakor a… Tovább olvasom