Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Könyvből újabb defibrillátor

A jánossomorjai sportélet majd egy évszázados történetét foglalja össze az a nemrég megjelent kiadvány, melynek bevételéből a szerző, Balsay Sándor javaslatára defibrillátort vásárolnak a helyi sporttelepre.
A legrégebbi adat Jánossomorja sporttörténetéből 1913-ból való. A sportegyesület 1923-ban Mosonszentjánoson alakult, ám a környező települések fiataljait is fogadta.

A kezdetektől egészen 2011-ig foglalkozik a kisváros sportjával Balsay Sándor nemrég, a helyi önkormányzat támogatásával ötszáz példányban megjelent „Jánossomorja sporttörténete – MESE-től a JSE-ig" című kötete. A szerző 1976 és 1985 között vezette a helyi egyesületet. A 270 oldalas munkát mintegy másfél száz fotó kíséri.

Balsay Sándor a legutóbbi testületi ülésen azt javasolta, a könyv bevételének egy részét fordítsák egy újabb defibrillátor vásárlására. Utalt a tavaly év végén történt tragédiára, amikor egy helyi sportbarát veszítette életét.

Ennek kapcsán már indult gyűjtés egy defibrillátor beszerzésére, melyet a helyi tornacsarnokban helyeztek el, és képzést is tartottak a használatáról (Kisalföld, 2012. március 20., „Életmentést oktattak a sportcsarnokban"). Az újabb életmentő eszköz a forgalmas sporttelepen kapna helyet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi Aranypor

A napokban jelent meg az Aranypor kistérségi irodalmi folyóirat ötödik évfolyamának idei első száma. Tovább olvasom