Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Konténerekbe gyűjtik a leveleket

Hétfőtől lehet ingyenesen leadni a zsákokba gyűjtött lehullott faleveleket a Barátság utca végén. Már az első napon sokan éltek ezzel a lehetőséggel.
Hétfőn „rajtolt" az őszi falevélgyűjtés új rendszere Mosonmagyaróváron. A helyieknek egészen november 23-ig nyitott a lehetőség, hogy a Barátság utca végi hulladékudvar mellett, az utcán elhelyezett konténerekbe térítésmentesen lerakják a lehullott falevelet. Ez a gyűjtőpont hétköznapokon délután 1-től 5 óráig, szombatonként pedig reggel 8 és délután 3 óra között áll a mosonmagyaróváriak rendelkezésére. Az utcára lerakott konténerbe áttetsző zsákban helyezhetnek el falevelet mindazok, akiknek nincs hulladékszállítási díjtartozásuk. A későbbiekben, a hulladékudvar megnyitása után továbbra is díjmentesen elhelyezhető lesz itt a zöldhulladék.

Sokan vitték már az első napon az összegyűjtött faleveleket a konténerekbe, köztük Venesz Attila is.
Sokan vitték már az első napon az összegyűjtött faleveleket a konténerekbe, köztük Venesz Attila is.

A házhoz menő zöldhulladékgyűjtés november 6-tól 9-ig, illetve december 4-től 7-ig lesz a városban. A korábbi zsákos gyűjtés helyett már az új, hatvanliteres barna kukákból viszi majd el a Rekultív a zöldhulladékot. Emellett a társaság felhívja a figyelmet arra, hogy a falevelet, egyéb zöldhulladékot lehetőség van nyolcvanliteres, barna színű zöldhulladékgyűjtő zsákban is kihelyezni a ház elé. Ezeket aztán a barna kukák ürítésével egy időben viszik majd el. A barna zsák 280 forintért vásárolható meg a közszolgáltató Barátság utcai telephelyén, valamint a Városüzemeltető kft.-nél a Régi vámház tér 9. szám alatt. A zöldhulladékgyűjtő zsák beszerezhető azokban a kiskereskedelmi egységekben is, ahol a kommunális hulladékhoz eddig is lehetett zsákot vásárolni. Mindemellett javasolják a komposztálást is a kertes ingatlanok esetén.

Hétfő délutáni ottjártunkkor egymást érték az autók a Barátság utca végi konténereknél. Akadt, aki a csomagtartóból, mások a hátsó ülésről vagy éppen az utánfutóról pakolták le a falevelekkel teli zsákokat.

„Nagyon kevés az a hatvanliteres barna kuka" – jegyezték meg többen érdeklődésünkre. Így volt ezzel Venesz Attila is, akinek 870 négyzetméteres a kertje. Nagy része füvesített, sok a fa és van még negyvenöt méternyi sövénye is. Rengeteg zöldhulladéka keletkezik. Szerinte a kisebb kerttel rendelkezőknek elegendő a barna kuka, ám a hozzá hasonló ingatlantulajdonosoknak kevés. Mint mondja: örül annak a lehetőségnek, hogy ide azért kihozhatja ingyen a faleveleket. Ám hozzátette: ő még szerencsés, hogy van utánfutója, ám akiknek csak kisebb autójuk vagy biciklijük van, azok nehezen tudják ideszállítani az avart.

Olvasóink írták

  • 1. Alex64 2013. november 06. 13:05
    „Addig amíg Jánossomorja Város Önkormányzata ezt megoldja háztól itt csináld (szállítsd magad) mozgalmat csinálnak mindenből (zöld hulladék; lomtalanítás). Na jó majdnem mindenből mert a kukát még viszik hetente és veszik le a pénzt érte ha kirakja az ember ha nem. Szerintem azt is rábízhatnák a lakókra aztán fizetne az ember akkor ha tényleg ürít. A bezárt régi és a mai napig nem megnyitott hulladék udvar meg egyenesen röhej. Aki ez a sorrendet így kitalálta annak kellene elsőre lebontani az a házat amiben lakik aztán az újnak csak úgy 1-2 hónap múlva odaadni a kulcsát addig meg csináljon amit akar. Persze felajánlani neki, hogy lakhat addig szállodában is persze ha elutazik érte a szomszéd városba és fizet Vicc amit ebben a városban művelnek. Mondom ezt annak tudatában, hogy a hozzászólásom elején említett (a városunktól 13 km-re lévő) helyen példa értékűen oldották meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szirénapróba Lébényben

Javasolt a szabadban tartott állatokat a szirénapróba idejére elzárni. Tovább olvasom