Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Könnyű munka ígérete után...

Egy kelet–magyarországi cég könnyű otthoni munkát hirdetett jó kereseti lehetőséggel. A feladat és a feltételek azonban menet közben megváltoztak: kiderült, hogy a borítékolás mellett üzletkötőként is tevékenykedni kell, s csak akkor fizetnek, ha sikeres az értékesítés.
A mosonmagyaróvári Nagy Gábor január közepén jelentkezett egy álláshirdetésre. Az otthon elvégezhető munka kedvező honoráriummal kecsegtetett. Azonban meglepetéseket tartogattak az időközben megváltozott feltételek: a hitellehetőségeket hirdető, borítékolt szórólapokra saját elérhetőségét is rá kellett írni. Így vált üzletkötővé a borítékolásra jelentkező munkavállaló.

Látszólag kedvező

– A kedvező feltételek olvastán környezetemben is többen kérték a nekem még hétszáz, szomszédomnak már ezernégyszáz forintért elküldött munkaleírást és jelentkezési lapot – kezdte a panaszos. – Kétszáz borítékot és a hozzá tartozó nyomtatványokat küldtek a nevemre. Ezeket kellett volna megcímeznem és kipostáznom a saját költségemre. A munkaleírás szerint teljesítménytől függően naponta ötezer forintot is kereshetek. Legalábbis elméletben. Ugyanis kiderült, hogy mindent nekem kell megelőlegeznem. A kiküldött csomagot meg kell vásárolnom közel kétezer forintért. A megcímzett borítékokat feladnom nyolcezerért, s ha visszaküldtem a listát a feladott levelekről, akkor talán visszafizetik nekem ezt az összeget. A cégeknek elküldött szórólapokra rá kell írni a telefonszámomat – korábban ez sem szerepelt a munkaleírásban –, s én leszek a személyes üzletkötőjük.

Nem tudtam, mit hirdetek

Igazából azt sem tudtam, mit hirdetek, én csak a borítékolási részre jelentkeztem. Várhatóan a vállalatok ezek után engem bombáztak volna telefonokkal, hogy a „kedvező hitellehetőségekről" tájékoztassam őket. Ezután felhívtam az engem megbízó cég illetékesét, aki még egy meglepetéssel szolgált: csak akkor fizetnek nekem jutalékot, ha sikeres lesz az értékesítés. Itt besokalltam: hosszú huzavona után a befektetett pénzemet visszakaptam, s kiszálltam a munkából – mondta Nagy Gábor.

Mit mond erre a cég?

Lapunk megkereste az érintett céget is, akik azonban nem értik a panaszos kifogásait. – Jutalékos rendszerben működik a megbízatásunk. Ez alapján kétszáz borítékot kell feladni, ami után a munkavállalót keresték volna meg az ügyfelek. Tulajdonképpen egy telefonos ügyeletet kellene tartania. Egymillió forintos forgalom után tízezer forintot lehet így keresni. Ez hatékonyan működő rendszer, s a legtöbben elégedettek a munkánkkal – mondta szűkszavúan a cég illetékese.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álomiskola

Bár még távolinak tűnik a következő tanév, az elemibe és középiskolába lépő gyermekek és szüleik… Tovább olvasom