Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

''Könnyített'' krumpliszsák

Mosonmagyaróvár - Két hete egy utcai árustól három zsák burgonyát vett egy mosonmagyaróvári asszony. Két nappal utóbb lemérte az egyiket, bár harmincöt kilót fizetett ki zsákonként, abban viszont csak huszonkilenc kilogramm volt.
– Nemrég egy kisteherautóval burgonyát árult egy férfi a környéken. Az eladó azt állította, hogy Zircről jött és a krumplija is ott termett – meséli Hegedűs Csabáné, akinek állítása szerint többen is vásároltak a férfitól, ő maga meg három zsák burgonyát rendelt. Az eladó által kért 100 forint helyett végül kilencvenforintos kilónkénti árban állapodtak meg. Az asszony, mint mondja, szívesebben vásárol magyar termékeket, mint a multik esetleg ismeretlen, rossz minőségű áruját. Vásárláskor egyáltalán nem is sejtette, hogy átverik, rászedik.

Olvasva a Kisalföldben a terménylopásokhoz kapcsolódó cikket, kezdett először gyanakodni. Sógora is gazdálkodó ember, ő és annak kollégái is meséltek arról, hogy a termények közül soknak lába kél a betakarítások idején.

Meg is mérte az egyik zsákot, és nagy meglepetésére a várt 35 helyett 29 kilogramm jelent meg a mérleg számlapján. Ottjártunkkor egy másik zsákot is lemért, az viszont még kevesebbet nyomott, mintegy tízkilónyi hiányzott belőle. Bár rendőrségi bejelentésen nem gondolkodik, azért elmondta: nem árt, ha óvatosabbak vagyunk vásárlásainkkor, hiszen a gyanútlan embert könnyen rászedhetik.

Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irodát kapott a kisebbségi önkormányzat

Hosszú ideje húzódó problémát sikerült megoldania a mosonmagyaróvári önkormányzatnak a közelmúltban.… Tovább olvasom