Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Konfliktuskezelés az iskolában

A konfliktusoktól a megoldásig címmel nyert támogatást projektjéhez a mosonmagyaróvári Haller-iskola egy csehországi partnerintézménnyel.
Közép-európai iskolák pályázhattak „Találd meg a megoldást! Konfliktuskezelés az iskolában és környezetünkben" mottóval. A 140 beadott pályázatból a mosonmagyaróvári Haller János Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola bekerült a 45 díjazott közé. A konfliktusoktól a megoldásig című projektjükhöz a csehországi partneriskolával együtt 2200 euró támogatást nyertek.

– A projekt célja egy kutatás a konfliktusok világában, pozitív szemlélet kialakítása, valós értékek és viselkedésformák elsajátítása az iskolában és a szakma területén. Különböző dráma- és önismereti módszerek segítségével, kutatómunkán keresztül a diákok részt vettek tanáraink és külső szakértők által tartott foglalkozásokon, történelemórákon, illetve szakmai gyakorlati órák keretén belül finom ételeket készítettek a két iskola tankonyháin – hangsúlyozta Boussard Marianna, az iskola tanára. Létrehoztak egy Conflicts Resolution (Konfliktusmegoldás) nevű közös Facebook-oldalt is, ahol megosztották a projekt során szerzett tapasztalataikat.

A diákok egy közös oldalt is létrehoztak az egyik közösségi portálon, ahol megosztották tapasztalataikat.
A diákok egy közös oldalt is létrehoztak az egyik közösségi portálon, ahol megosztották tapasztalataikat.


Lehetőség nyílt összehasonlítani a két idegenforgalmi szakközépiskola felépítését, az érettségi vizsgák követelményrendszerét. Ebből kiderült, hogy a cseh szakközépiskolában az érettségi vizsgán a szaktárgyak és nem a közismereti tárgyak dominálnak. Szorosabb a kapcsolatuk a kamarákkal és az ipartestületekkel.

– Emellett igyekeztünk vonzó idegenforgalmi képet mutatni Mosonmagyaróvárról. A csehországi gyönyörű várvidéki környezet és a meleg fogadtatás pedig örök nyomot hagytak a szívünkben – mondta el a pedagógus, aki szerint a pályázat kedvező lehetőséget jelent az iskolai partnerkapcsolatok kialakítására, nyelvgyakorlásra, modern kommunikációs eszközök használatára, határokon átívelő barátságok kialakítására, ápolására.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar-angol kéttannyelvű osztály indítását tervezik Lipóton

Magyar-angol kéttannyelvű osztály indítását tervezik ősztől elsős diákoknak a Győr-Moson-Sopron… Tovább olvasom