Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Koncert és gyűjtés Ádám kezeléséért

Knopf Ádám nemsokára ünnepli hatodik szülinapját és még járni tanul. Születése közben kapott agyvérzést, s bár azóta rengeteget fejlődött, önállóan lépni még nem tud. Kezelésére adománygyűjtés indult.

Jótékonysági koncertet is szerveznek gyógyulásáért.

– Ádámnak eddig kétszer műtötték a lábát és folyamatosan Budapestre kell járnunk kezelésekre. Legközelebb ősszel lesz egy újabb operáció, ami ugyan ingyenes, de az azt megelőző és az utókezeléseket nekünk kell állnunk – panaszolja a kisfiú édesanyja, Halász Sándorné. – Ráadásul nemcsak ilyen kiadásokkal kell szembenéznünk. Egy, speciálisan a fiam számára készített ortopéd cipő ára elérheti a 30 ezer forintot. Nem is tudom, miből fogjuk mindezt kifizetni.

Bonyec Margarétának jutott eszébe az ötlet, hogy egy jótékonysági koncert megszervezésével talán össze lehetne gyűjteni annyi pénzt, hogy ki tudják fizetni az elő- és utókezelések árát. Elkötelezett és lelkiismeretes segítőivel egy rendkívül színes, fellépőkben gazdag programot állítottak össze.

Knopf Ádám egy speciális babakocsiban ülve tölti napjait. Kedvenc játék kutyájától pedig a világért sem válna meg.
Knopf Ádám egy speciális babakocsiban ülve tölti napjait. Kedvenc játék kutyájától pedig a világért sem válna meg.

– Ha sikerül megérintenünk az emberek szívét, biztos vagyok benne, hogy adakoznak majd egy ilyen jó cél érdekében – véli az ötletgazda,
a koncert főszervezője. – Szeretnénk, ha az összegyűlt pénzből egy Bioptron lámpát is tudnánk venni az Éltes-intézmény rászoruló gyerekeinek. Már kaptunk valamennyi segítséget és néhány városi elöljáró is szóbeli ígéretben biztosított minket a támogatásáról.

A jótékonysági koncert augusztus 14-én, este 7 órakor kezdődik a Flesch Károly Kulturális Központ színháztermében, Ádám hatodik születésnapját követően. Az eseményen számos zenész, táncos, vers- és prózamondó lép fel, akik az ország különböző pontjairól utaznak Mosonmagyaróvárra, hogy segítsenek a kisfiún.

Édesanyja szerint Ádám olyan, mint egy valódi napsugár.

– Rengeteg szeretetet kapunk tőle – meséli. – Rendkívül értelmes kisfiú, nagyon kitartó és hatalmas akaratereje van. Az orvosa szerint jók az esélyei, hogy végre megtanuljon önállóan, segítség nélkül járni. Azért imádkozom, hogy a hetedik születésnapján már táncra tudjon perdülni.

Olvasóink a Hittel, Szeretettel Alapítvány számlaszámra küldhetnek támogatást (58600276-11108683, Duna Takarék), vagy a koncert helyszínén segíthetnek adományaikkal.

Olvasóink írták

 • 8. beni2010 2010. augusztus 21. 13:15
  „ÉN csak azt szeretném kérdezni ha a kisfiúnak kezdték a gyűjtést és egy bioptron lámpa (ha összejön annyi)járna az Éltes iskolának hogy lehetséges hogy a közel 500 ezer forintos bevételből mindössze 70 ezer forintot kap a kisfiú a többit az éltes iskola..és ahogy utólagosan kiderült nem egy bioptron lámpát hanem 2 ..(természetesen nem is állnak meg egynél) légterápiára váltottak,,amit "nem bíztos forrásból.."de úgy tudom a szervezőtől fognak megvásárolni..tehát fordult a kocka a gyerek örüljön hogy ennyit kapott és leis van sz...a pedig ,mintha ebben a cikkben az ő fényképét látnám és a koncert is neki indult...vagy hogy is van ez?”
 • 7. kisember1 2010. augusztus 05. 16:53
  „Nem tudom, hogy miért kell mindig legalább egy ember, aki rontja a képet. Ha én tudnék ilyet egy anyáról, akkor sem szúrnék ki a fiúval. Szerintem mindegy már, hogy mi történt, de miért jó az bárkinek, ha egy beszólás miatt kevesebb adomány gyűlik össze szegénynek a gyógykezeléséhez.

  Ha viszont már itt tartun, ki hanyagolta el? Mert engem az orvos tojt le magasról! És, ha rajta múlik, hagyja extrém mértékig túlhordani, a legkisebbet én is kb. így tologathatnám.

  Úgyhogy vannak helyzetek, mikor ne szólj szám, nem fáj fejem nővérke.”
 • 6. Ettyi 2010. augusztus 03. 21:29
  „Teljesen mindegy,hogy mi volt. A lényeg,hogy az anyuka azon fáradozik,hogy Ádám járni tudjon,hogy teljes életet élhessen. Ez a fontos.”
 • 5. Ettyi 2010. augusztus 03. 21:29
  „Teljesen mindegy,hogy mi volt. A lényeg,hogy az anyuka azon fáradozik,hogy Ádám járni tudjon,hogy teljes életet élhessen. Ez a fontos.”
 • 4. nagy_greg 2010. augusztus 03. 18:27
  „Tisztelt 3. Nővérke, barátaim.... Van olyan pillanat, amikor az átlag magyarnak nincs kedve mutogatni, gyűlölni, irigykedni, stb.. ???”
 • 3. Nővérke 2010. augusztus 03. 00:30
  „Csak a hitelesség kedvéért- lehet a cikk írója értette félre- , szülés közben nem kapott agyvérzést a kisfiú.
  Elhanyagolt terhességi cukorbetegség áll a háttérben.
  A kisfiút természetesen sajnálom, de a szülői felelősség már a terhesség alatt elkezdődik!”
 • 2. sylvice 2010. augusztus 02. 15:35
  „A szervező hölgy neve helyesen: Donyec Margaréta.”
 • 1. invektus 2010. augusztus 02. 11:47
  „SZOMORU AZ HOGY MIG A VÁLASZTÁSOKRA EL KOTYAVETYÉLNEK MILLIÁRDOKAT

  Ádám meg csak az emberek joindulatában s adakozo kedvében bizhat :(

  SZOMORU LÁTNOM HOGY AZ ORSZÁG S A BENNE LÉVŐ EMBEREK SZENVEDNEK
  És igen én is utalok 1 , 2 ezer forintot :)

  IGAZ ÉN SEM DUSKÁLOK A PÉNZBE SŐTT NINCS ..

  (MAGYARORSZÁG akkor lessz nagy ha az egészségér NEM kell fizetni )”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszokkal sem parkolhatnak a városban

Mosonmagyaróvár - Az egész városra kiterjedő korlátozott várakozási övezet nem csupán a kamionokra,… Tovább olvasom