Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Koncepciójuk a szigorú rendpártiság

A Kisalföld vállalta, hogy sorra bemutatja Mosonmagyaróvár polgármesterjelöltjeit. Ezúttal a jobbikos Jávor Miklóst, aki szerint radikális változásokra van szükség Mosonmagyaróváron.
– Eddig nem lehetett hallani önről a helyi közéletben és politikában. Miként lett pártja polgármesterjelöltje?

– Már gimnazista korom óta szimpatizálok a nemzeti radikalizmussal. Kezdetben a MIÉP-ben, majd a Jobbikban találtam meg ezt az irányvonalat. Már évek óta tagja vagyok a pártnak, majd a választásokhoz közeledve, Kopetti Tamás sajnálatos halálát követően Magyar Zoltán kért fel, hogy vállaljam el a polgármester-jelöltséget.

– Sokat gondolkodott a felkérésen?

– Örömmel tettem, hiszen úgy gondolom, a helyi sorskérdésekben az értelmiségnek felelőssége van, szerepet kell vállalnia ebben.

– Alkalmasnak találja magát ilyen fiatalon a város vezetésére?

– Nem ritkaság és nem is kizáró ok a huszonéves kor. A Jobbik profiljának egyik fontos eleme a fiatalos lendület. A párt vezetése támogatta az indulásomat és késznek érzem magam erre a feladatra.

Jávor Miklós: Nagy hangsúlyt fektetünk a korrupcióellenességre.
Jávor Miklós: Nagy hangsúlyt fektetünk a korrupcióellenességre.

– Milyen eredménnyel lenne elégedett?

– Elégedett természetesen a választás megnyerésével lennék. A stratégiai minimumcél azonban a második hely megszerzése. A balliberális erőket meg akarjuk előzni és távol tartani a hatalomtól. Erre minden esélyünk megvan.

– Miben kell változtatni Mosonmagyaróváron?

– Radikális változásokra van szükség helyben. Egyik fő kérdés a közbiztonság, elsősorban a mosoni városrészben. Koncepciónk a szigorú rendpártiság. Meg kell állítani a betelepülők invázióját, kiszűrni azokat, akik nem tudnak beilleszkedni a társadalomba. Ehhez a város kritikus részein – például a vasútállomáson, a nagy bevásárlóközpontok környékén, a mosoni belvárosban – további térfigyelő kamerákat kell üzembe helyezni. Fontos lenne bővíteni a polgárőrség jogkörét és létszámát. Kritikusan szemléljük a városvezetés munkáját. Szerintünk nem élnek a Mosonmagyaróvár nyújtotta lehetőségekkel. Részletes városfejlesztési koncepciót dolgoztunk ki az infrastruktúra fejlesztésétől egészen az alternatív energiaforrások felhasználásáig. Átstrukturálnánk a helyi adókat, csökkentve a kis- és középvállalkozások terheit. Nagy hangsúlyt fektetünk a korrupcióellenességre. A Jobbik várospolitikájának fontos része, hogy minden közpénzekkel kapcsolatos döntést megvizsgál az országos szakértő csoportunk és a korrupciógyanús esetekben megteszik a szükséges lépéseket. Ha kell, visszamenőleg is kivizsgálunk ügyeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műfüves pálya a kilitieknek

Új műfüves pályát adtak át a napokban Dunakilitin, mely az MLSZ Országos Pályaépítési Program… Tovább olvasom