Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Komponál(l)ás a Dunán

Több száz néző előtt egy dunaszigeti bérelt kompon játszott nemrégiben szigetközi népdalokat a mosonmagyaróvári Kislaptáros együttes.
A műsort táncház, majd Timaffy László által összegyűjtött képek vetítésével színesítették.

A Pisztráng Kör és a Kislaptáros együttes által szervezett esemény ötletgazdája Takács István volt. A helyi erdészettől egy kompot béreltek, s az est neve „Komponál(l)ás" lett.

A dunaszigeti kisvesszősi sátorozóhelyen kikötött kompot fákkal, gallyakkal feldíszítették, a partra padokat hoztak. Kétszázötvenen látogattak ki az eseményre, melyen az előzenekar a „Kisebb Laptáros" zenekar volt: a zenészek fiai és azok barátai játszottak szigetközi népzenét. A parton eközben táncház várta a vendégeket. A Kislaptáros együttes csak szigetközi dalokat játszott, ám változatos hangszerelésben. Ezután Fűzfa Zoltán tartott vetítéssel egybekötött előadást a Szigetközről: ebben a Timaffy Lászlótól kapott képi anyagot – melyet már digitalizáltak – használta fel. A Komponál(l)ás hagyományteremtő szándékkal kezdődött, jövő nyáron folytatnák ezt a kezdeményezést.
A Pisztráng Kör újabb naptár kiadását tervezi. Tavaly Mosonmagyaróvár légi fotóiból készült egy ilyen kiadvány, idén a 2006-os hónapok mögött a Szigetköz képei lesznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városközpontiak Napja

Tovább olvasom