Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Kómában a brutálisan megvert fiú - az anyja segítséget kért

Dunasziget-Győr – A mai napig nem tért magához, s éberkómában fekszik az fiú, akit minden indok nélkül agyonvertek a mosonmagyaróvári állomáson. Édesanyja a kisalfold.hu olvasóinak segítségét kéri: egyedül, négyórás fizetésből neveli Krisztiánt, akire újabb és újabb műtétek sora vár.

November 3-án a mosonmagyaróvári vasútállomásra riasztották a mentőket, ahol egy erősen vérző fejű, eszméletlen fiatalember feküdt a peronon. A 17 éves dunaszigeti fiút súlyos sérülésekkel szállították a győri kórházba.

A mentők értesítették a rendőrséget az esetről. Az adatgyűjtés során olyan információk jutottak a rendőrök tudomására, miszerint a fiú bántalmazás során szenvedte el a sérüléseit. Súlyos testi sértés ügyében ismeretlen tettes ellen kezdték meg a nyomozást, így jutottak el mindössze két nap alatt a bűncselekménnyel alaposan gyanúsítható, 15 éves, mosonmagyaróvári D. I.-hez.

Egyedül neveli a fiát négyórás fizetésből

Az eszméletlenségig vert fiút sajnos nem tudták, tudják kihallgatni a rendőrök: a mai napig éberkómában van. Krisztián felépüléséhez további műtétek szükségesek. Minderről a szerencsétlenül járt srác édesanyja írt a fórumunkon.

"Egyedül nevelem fiamat egy négyórás fizetésből. Anyagilag nehéz helyzetben vagyunk. Ha valaki tud segíteni, szívesen fogadjuk. Számlaszámunk a Duna Takaréknál van: 58600221-15455815. Köszönet minden apró segítségért!" – szólnak az anya szívszorító szavai.

"Annyit rugdalózott meg kapálózott, hogy kihúzkodta a csöveket"

Hogy Krisztián állapota súlyos, a kisalfold.hu fórumozói régóta tudják. Testvére rendszeresen beszámolt kórházi kezeléséről, eddig azonban szinte semmi jó hírt nem tudott közzétenni.

"Krisztián túlvan a gégemetszésen, már vesz magától levegőt is csütörtök reggel óta. Sokat mozog. Utóbbival gond is van sajnos, mert annyit rugdalózott meg kapálózott, hogy kihúzkodta a csöveket, ezért rácsot kellett az ágya köré tenni és ki vannak kötözve a kezei, lábai. Nagyon durva látvány volt, ahogy ott vergődött öntudatlanul. A szemei nyitva voltak, de nem észlelt semmit. Borzalmas, senkinek sem kívánom ezt" – osztotta meg érzéseit Krisztián nővére november 22-én.

Nem vitás: hűvös van a verőlegény helye!

Hasonló, meglehetősen kemény hozzászólásból többet is tudnánk idézni. Jelenállás szerint az elkövető(k) pusztán a balhé kedvéért kötöttek bele a dunaszigeti fiúba. Ráadásul úgy ütötték a dunaszigeti középiskolást, hogy Krisztián megverése előtt is több betegséggel küzdött, a diétától és a gyógyszerektől gyakorlatilag csont és bőr volt.

Csak remélni tudjuk, hogy a bűncselekménnyel gyanúsított 15 éves verőlegénynek hosszú-hosszú éveken keresztül lesz lehetősége gondolkodni a hűvösön megmagyarázhatatlan tettén. Egy biztos: aki ilyen szörnyűségre képes – nyilvánvalóan veszélyes a társadalomra.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. error22 2008. december 12. 13:02
  „Dalka
  Cím: Mosonmagyaróvár 9200, Soproni utca
  Telefon: (70) 307-6286”
 • 31. six66 2008. december 11. 01:17
  „Tényleg cigány volt a "nagyfiú" ? A név/freemailemre küldje el már valaki az adatait.... Az apját/fajtáját kellene már ivartalanítani. De ha lesz esetleg pár vagány KISEBBSÉGBEN lévő MAGYAR, megdorgálhatjuk a mosoni csűrhét. Csak írjatok,”
 • 30. Cicabogár 2008. december 10. 19:42
  „Őszintén kívánom, hogy meggyógyuljon Krisztián és felejtse el a történteket. Mindenkit, aki megteheti, arra buzdítanék, hogy segítse annyival a családot, amennyivel lehetősége van.”
 • 29. Toxiland 2008. december 10. 11:13
  „Üdvözlet!
  Az anyu neve: Ásványi Gyuláné, de aki nyomon követte a történteket, tudja.- Egyik hozzászólásomban elküldtem az általa írt üzenetet. Lásd: Eszméletlenségig verték a peronon a kamaszt című cikk alatt.
  Az elkövetőkről annyit mondhatok, hogy intézetben vannak, a rendőrség pedig alaposan vizsgálja az ügyet, nemrég életveszélyt okozó testi sértésnek minősítették. De sajnos az a Krisztiánon nem segít, ha a két gyereket becsukják, maximum mások lehetnek nyugodtabbak, amíg ezek ki nem szabadulnak újra.
  Tegnap kiderült, hogy Krisztián nem lát. Nem tudni, hogy mennyire nem, vagy hogy ez csak átmeneti-e. Azt vettük észre, hogy talán foltokat vagy fényhatásokat érzékel valamennyire. A járást pedig újra kell tanulnia, ez már biztos.
  A nővérek és orvosok segítségével mi mindent megteszünk, hogy minnél hamarabb felépüljön, és hogy ne érezze magát a kórházban egyedül vagy kellemetlenül!
  Szép napot!”
 • 28. pancser 2008. december 09. 21:39
  „Sajnos dzsungelbéli állapotok vannak az országban. Majdnem agyonverték szegény gyereket, mert gyengének látszott. A kutyám is különb ezeknél a trógereknél, mert az nem bántja as zemmel láthatóan gyengébb kankutyát, csak a hasonló kvalításuval harcol. Lám az állat is különb egyes embereknél. Én is azt mondom, ezt a férget üsse aki éri, hadd tudja meg mi az. A fiúnak mielőbbi gyógyulást az édesanyának meg sok erőt, hogy segíthesse fia felgyógyulását!”
 • 27. kumpala 2008. december 09. 21:35
  „Tényleg jó lenne, ha a számlaszám mellé legalább egy nevet tudnánk. Megoldható?”
 • 26. vinyo 2008. december 09. 19:00
  „arról mit lehet tudni, mennyit fog kapni hüllegyerek,gyorsított eljárást neki,azt had rohadjon rá a műanyag lakat!!!!!”
 • 25. Enemy 2008. december 09. 18:44
  „Jobbulást a srácnak!!

  >okoskodás helyett Ajánlom ezt mindenkinek!!!>>>>>Holnap posta.

  Ezt a kis gec*t meg üsse aki ismeri:S”
 • 24. Brodorics 2008. december 09. 17:21
  „Az ilyen rétinégerekkel kéne megtölteni az első mars expedíció utaslistáját. Már értem mért keresett a magyar gárda gazt a réten........”
 • 23. Korrekt5 2008. december 09. 17:20
  „Kérem a MODERÁTORT, hogy erösitse meg azt az állitást, hogy a cikkben közölt személyi takarékszámla megegyezik a kisfiu édesanyukájának a számával.
  Ha lehet kérem a teljes nevét és cimét.

  Elöre is köszönöm!”
 • 22. Sophia 2008. december 09. 13:35
  „A pörköltmagyarok az emberiség egyik rákfenéi!Az a baj,hogy nincs visszatartó erő ugyanis ezeknél az dicsőség ha börtönben ült!Szégyen és gyalázat!!!!!Sajnos ha kimész külföldre ezek után ítélnek meg téged is!(Tisztelet a kivételnek(ha van))
  Mihamarabbi gyógyulást Krisztiánnak!”
 • 21. santiago 2008. december 09. 12:30
  „Kitartás a családnak!Nem szabad feladni!Ismerek olyat, aki 5 hónapos kómából ébredt, maradandó károsodás nélkül! Sok szerencsét!”
 • 20. kisördög 2008. december 09. 12:16
  „akkor már jobban van szegény fiú! gyógyulást és sok segitséget neki!!”
 • 19. Poltergeist 2008. december 09. 12:04
  „Kitartást és boldog ünnepeket.”
 • 18. elemér 2008. december 09. 12:02
  „USA-ban volt a legnagyob börtönbüntetés. Hosszu id?ket kellet ülni és ez meg is hozta a gyümölcsét. Lement a krimi. Állandóan ugyanazok követték el a krimit. Most viszont jönnek ki aztán majd ez megint felmegy. Ehez most jön még a tapasztalt jól képzt katonai krimi, akiktöl a rendörség is tart. Katonaságban szolgáltak ezek.”
 • 17. Almika 2008. december 09. 11:34
  „Szia Toxiland!
  További javulást kívánunk a testvérednek és Nektek kitartást!”
 • 16. Toxiland 2008. december 09. 11:14
  „Sziasztok!
  Köszönet a cikkért! Viszont vannak jó híreim is. Mind tegnap, vagyis hétfőn történt.
  Délelőtt 3 nagyot bólintott, de akkor még úgy tűnt, mintha önkéntelen lenne.
  Kora délután kapott enni banánt, most először saját maga harapta, megrágta, és lenyelte. Egyre ügyesebben eszik és iszik, ezért valószínűleg nem kell majd a szondát átrakni az oldalába. Etetés után újra elkezdett nekünk bólogatni, de akkor már szabályosan igen-nem fejmozdulatokkal. Most így válaszol a kérdéseinkre. Sikerült tőle megtudnunk olyanokat, hogy mit akar enni, mije fáj, hogyan akar feküdni, fázik-e meg egyebek.
  Tudja, hogy hol van, és egyáltalán nem fél, csak néha látszik feszültebbnek, de ez érthető. Az infúziót a kulcscsontjától kitépte foggal hétvégén, ezért most a lábfejében van. Ez nem nagyon tetszik neki.
  Tegnap kicsit ki is ültették a nővérek. Kezdetben az ágy szélére, majd megtámasztották, és beleültették egy kényelmes fotelbe. Nagyon tetszett neki!! :) Alig akart visszafeküdni. Kérdezgettem, és annyit megtudtam még, hogy a szombati napból is dereng neki valami. Úgy néz ki, hogy valamennyire elkezdett szellemileg is felépülni, és nagyon jól halad. A jobb kezét nem bírja használni, mert annyira legyengült, lábra nem tud támaszkodni, és erős fájdalmak gyötrik. Kétszer olyan volt, mintha mosolygott volna kicsit. :) A karmolásról és harapásról még nem szokott le, de már kioldozták a kezeit és lábait, csak mindig mellette kell lennie valakinek.
  A segítséget, segélyeket, jó kívánságokat nagyon szépen köszönjük, és várjuk Krisztián további fokozatos felépülését!”
 • 15. lgk 2008. december 09. 11:03
  „Ilyeneken a börtön se segít, sőt inkább ront. Utána méginkább a gyengébben élné ki a hajlamait.
  Egyszerűen el kell kapni, aztán jól összeverni.

  Itt is be kell vezetni azt, amiről múltkor szó volt a TV-ben. Valamelyik községben be szeretnék vezetni, hogy csak az kaphasson segélyt, aki nem jár luxusautóval (persze, ezt értékhez kötötték, amire most nem emlékszem).
  Illetve a másik dolgot is, ha a gyerekek után kapott segélyt nem a gyereknevelésre, iskoláztatásra fordítja, akkor is megvonni.
  Meg még biztos lenne jópár okos ötlet, csak be kéne iktatni szépen a rendszerbe őket.”
 • 14. anuvuk 2008. december 09. 10:59
  „Kaboca:
  A hozzászólásoddal teljesen egyetértek.
  - "A visszafizetett pénzből meglehet segíteni a családot"”
 • 13. Szilágyi_Zsolt 2008. december 09. 10:31
  „Nanu, fuss neki újra, ha elsőre nem sikerült megfejtened a beírásomat. Nem akarok nekiállni itt nyelvészkedni neked, főleg nem egy ilyen téma kapcsán! Aki tud magyarul, az megérti, "miket beszélek", arról pedig, hogy neked ez nem sikerült, én nem tehetek.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kavicsbányastopot szorgalmaznak

Szigetköz - Kétszázhatvan szigetközi vagy környékbeli kavicsbányából huszonkettőnek van termelési… Tovább olvasom