Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Költségvetésük közel feléből fejlesztettek

A 65 millió forint éves költségvetésű Feketeerdőn idén 25 milliót fordítottak fejlesztésekre. Így saját forrásból utat aszfaltoztak, térköves járdát fektettek le és most az Árpád tér is megszépült.

Az utolsó simításokat végzik a munkások Feketeerdő központjában az Árpád téren. Novák András polgármester elmondta: két éve pályázott a település a LEADER-nél, nyáron jött meg a végleges döntést, hogy forrást – közel ötvenezer eurónyi forintot – nyertek. Az önkormányzatnak az áfát kell biztosítania a beruházáshoz.

– A téren 1700 négyzetméter díszkövet helyeztünk el. Kialakítottunk egy pihenőt négy paddal és virágtartókat is vásároltunk. Még a földmunkák vannak hátra. A parkosítás virágok ültetésével, füvesítéssel tavaszra marad – magyarázza a településvezető, aki hozzáfűzte: a megszépült teret december elején adják majd át hivatalosan.

Árpád tér: Az utolsó simítások után jövő hónap elején adják át.
Árpád tér: Az utolsó simítások után jövő hónap elején adják át.


2011-ben ez a legnagyobb fejlesztés Feketeerdőn, korábban az Erdőalja utcát aszfaltozták saját forrásból és a temető előtt 62 méteres térköves járdát alakítottak ki. A 65 millió forint éves költségvetésű kistelepülésen a polgármester elmondása szerint mintegy 25 millió forintot fordítottak a fenti beruházásokra.

Öt éve még alig négyszázan lakták a falut. Idén júliusban (Kisalföld, 2011. 07. 26. „Új, vízparti telkek, széles sávú kábelinternet") érdeklődtünk a létszámokról, akkor Novák András azt mondta: 524-en rendelkeznek bejelentett lakcímmel itt. Ezúttal újabb bővülésről számolt be a településvezető. A jelenlegi adatok szerint ugyanis 540 embernek szól Feketeerdőre a lakcímkártyája. Ezt a településvezető azzal magyarázza, hogy az Almáskert-lakóparkban – melynek valamennyi telke elkelt már – folyamatosan épülnek a családi házak.

Mosonmagyaróvárról, az ország távolabbi részeiről, Szlovákiából is költöznek a csendes kistelepülésre.

A közmunkaprogram keretében négy személyt foglalkoztattak korábban. Szeptembertől két munkás bérét az önkormányzat állja. A polgármester elégedetten szólt a faluszépítésben kifejtett tevékenységükről: a parlagfűirtásban, fűnyírásban, a falu karbantartásában segítettek, és a későbbiekben a hóeltakarítás is a feladatuk lesz.

Advent Feketeerdőn. Folytatódik az immár hagyományos adventi program a településen, mely vasárnap este 6 órakor templomi koncerttel indult. Az ünnepvárás idején szombaton és vasárnap délután 3 órától nyit ki a központban a fabódé, ahol forralt bort kínál a helyi tűzoltó-egyesület. A bevételt az egyesület javára fordítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete István emlékmű Mosonmagyaróváron - fotók

Fekete István író emlékművének ünnepélyes felavatására került sor 2011. november 19-én, szombaton… Tovább olvasom