Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Költségvetés 2 milliárdos hiánnyal

Mosonmagyaróvár képviselő-testülete ülést tart csütörtökön 13 órakor a városháza I. emeleti nagytanácstermében.
A város költségvetése szerepel az első napirendi pontban. 13,3 milliárd forintos kiadással számol a tervezet, a bevételi oldalon közel 11 milliárd forint szerepel. December 31-ig 900 milliót folyószámla-hitelből finanszíroznának, a fennmaradó összeget különböző célú hitelekkel fedeznék.

A második napirendi pontban stratégiai célokról szavaznak, amelyek a Polgármesteri Hivatal 2011-es teljesítménykövetelményeihez kapcsolódnak. Olyan célok szerepelnek az előterjesztésben egyebek között, mint a Mosonudvar leválásával kapcsolatos feladatok lebonyolítása, az új sportkoncepció előkészítése, a játszóterek felújítása, a Városháza beléptető rendszerének kialakítása vagy a városi pedagógiai szakmai nap megszervezése.

Nyitrai József képviselőt védelmi-közbiztonsági tanácsnoknak jelölték, az ő megválasztására is az ülésen kerülhet sor.

Módosítani készül a testület a parkolóhelyekről és a parkolás szabályairól szóló rendeletet, a szabályozási tervet és helyi építési szabályzatot. Rendelet-tervezet készül az egyes anyakönyvi események (például esküvők) engedélyezésének szabályairól, a fizetendő díjakról. A dísztermi esküvőkért például 14 ezer forintos terembérleti díjat kellene fizetni, a rendezési díj 6 ezer, a CD-zene 4 ezer, a versmondó 4500, a gyertyagyújtás 2500 forint lenne. Kiszállási díjként 50 ezer forintot kérhetnek el, ha elfogadják a tervezetet.

Mivel áthelyezik, megszűnik Sallai Péter alezredes, városi tűzoltóparancsnok kinevezése, a parancsnoki pozícióra pályázatot írnak ki.

Lébény várossá nyilvánításáról is döntenek az ülésen.

A testületi ülésről a kisalfold.hu-n tudósítunk.

Olvasóink írták

 • 6. nagy_greg 2011. február 06. 16:48
  „3. Abrafax, Az esküvő ingyenes??????? Mi van? Mi ingyenes? Az okmányokat ingyen adják át? Ingyen van az anyakönyvez(tetű)? Ingyen adják át az esküvő végeredményét a BM-nek? NAGYON SÜKET VAGY!!!”
 • 5. KoPi 2011. február 06. 04:35
  „A cikk írója felvállalhatná a nevét, ha már ekkora hülyeséget leír. Ugyanis nem költségvetést tárgyaltak, hanem a költségvetés tervezet első olvasatát ismerhette meg e Képviselő-testület. Hangsúlyozottan a vágyálmokat tartalmazza, amelyekből a második - végleges - verzióban csak azok maradhatnak, amelyeknek van pénzügyi realitásuk.
  Ejnye-bejnye Kisalföld!”
 • 4. tudo 2011. február 03. 11:43
  „Az utakról annyit: jó pár éve érdekes módon a Strabag Hungária nyeri a pályázatokat és nem tünt fel senkinek a Hivatalban,hogy a minőség pofátlanul gyér.Valamit változtatni kell.Vagy a SH-t kizárni ,hibajavításra kötelezni,vagy az elbírálók körmére nézni.”
 • 3. Abrafax 2011. február 03. 09:11
  „Godin!
  Az esküvő ingyenes: két tanút kel hoznod és az anyakönyvvezető összead az okmányirodában. A sallang kerül pénzbe, ugyanúgy mint a százezres-milliós lakzi.
  A közvilágítást a monopolhelyzetű E-on maga javíttatatja nem a beérkezés, hanem az általa megállapított fontosság sorrendjében, Szegedről. Lehet ütni a várost, illetve a VÜF-öt, de spec ezért nem érdemlik meg.
  Az utak trék, és az újabbak sem ütik meg az osztrák szintet - ez valami országos betegség, sajnos, de jogos a pont. (Kíváncsi vagyok, az ingatlanosok milyen minőségű aszfaltot teszenk le, ha már kötelezték őket az új utcáknál. Kb. ugyanolyat vagy rosszabbat)
  A kórháznak nyújtott többszázmilliós hitelt éppen most hosszabbították meg. Érdemes lenne megkérdezni a gazdasági igazgató urat, mire költi, de láthatóan nem az NST-re...”
 • 2. godin 2011. február 02. 21:44
  „Még elfelejtettem egy dolgot itt a nagy elmélkedések közepette.
  A kórház szülészetén rossz az NST gép csatlakozója (legalábbis mikor a gyermeken született, akkor az volt). Nem lehetne, hogy azt is megszavazzák, hogy a 13,3 milliárd (fel sem fogom mekkora összeg) forintból kapjon a szülészet kb. 70ezer forintot, hogy tudjanak venni legakább egy használtat? Szerintem az ott dolgozóknak nagyon jól jönne. Szülés közben azért megnyugtató, ha hallják a gyermek szívhangját...

  Bár tudom, hogy ez lesz a legutolsó, de hátha belefér a 13,3 milliárdba a kb. 70ezer... Nekem beleférne...”
 • 1. godin 2011. február 02. 21:22
  „Egyébként szép város Mosonmagyaróvár :)

  Wow. Cool. Kell nekünk a Csodák Palotája, közben meg közlekedni sem lehet már a városban, annyira rosszak az utak. Inkább Csodás Utak kellenének. Lehetetlen közlekedni már a belvárosban, és van olyan kátyú, amit évek óta kerülgetek minden nap, mikor megyek a munkahelyemre.

  Az új utak, földutak aszfaltozásáról inkább ne is beszéljünk. Főleg arról ne, hogy a lakók mennyi pénzt tettek bele, és így sem sikerült normálisan kivitelezni. Arról se, hogy a városban szinte minden nap máshol nincs közvilágítás.

  Fizetni esküvőért? Én is megtettem, de nem értem miért kell, hiszen közpénzből van finanszírozva az egész, munkabér, stb. Terembérlet esküvőre? Ez meg olyan, mintha a kórházban is kellene a rendelőszoba után bérleti díjat fizetnem kivizsgáláskor. (Bár lehet ezt az ötletemet megszavazzákXD) A pezsgőt kötelező kifizetni akkor is, ha a pár másféle pezsgőt szeretne, és ők viszik a pezsgőt. A CD zene pedig úgy néz ki, hogy neked kell megvenned a CD lemezt, az mp3-at átalakítani audióra, mert nem tudják máshogy lejátszani XD, valamint neked kell megírni. Ők beteszik, és elindítják 4ezerért. Gyertyagyújtás 2500 XD , no comment.
  Na ez a pofátlanság és a lehúzások netovábbja. De ezt úgyis ki fogja fizetni mindenki, hiszen esküdni azért csak kell :)

  Hát itt tart az ország :) Örülök. Egyszer leszállhatnának már a magas lóról, és egy pillanatig lehetnének hétköznapi emberek, hogy lássák, itt a béka segge alatt milyen "problémák" vannak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vuk, Tutajos és Bütyök nyomában

Névadója tiszteletére irodalmi csapatversenyt rendezett a mosonmagyaróvári Fekete-iskola a minap. Tovább olvasom