Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Költséges az utcaátnevezés

A mosonmagyaróvári önkormányzat megváltoztatná a Gabonarakpart 6. szám alatt lévő közterületek nevét.
A mosonmagyaróvári Gabonarakpart 6. szám alatt lakók a közelmúltban az önkormányzathoz fordultak utcájuk átnevezése érdekében. Az érintettek azért szeretnének új utcanevet, mert állításuk szerint sokszor gondot jelent, hogy csomagjukkal, levelükkel nem találja őket a postás. A Gabonarakpart 6. szám alatt ugyanis több mint harminc céget és közel hatvan lakást jegyeznek. A mosoni körforgalomtól a város határáig minden ingatlannak ez a postacíme.

Meggondolták magukat...

Kattintson a képre >>
Az érintett ingatlantulajdonosok közelmúltban levelet kaptak a polgármesteri hivataltól, miszerint a lakók kezdeményezésére szükségessé vált az utca átnevezése. Egyúttal felhívták a figyelmüket arra, hogy a névváltoztatásból eredő költségek az érintetteket terhelik.
Jakab Zoltán, az igazgatási osztály vezetője lapunknak elmondta: a hivatal megkeresésére több javaslat is érkezett a tulajdonosoktól.

Az elképzelések szerint a Gabonarakpart elnevezés új számozással megmaradna, ám az ebből leágazó két utcát átnevezik. Az egyik – a kenyérgyár felé leágazó – utcára már javaslat is érkezett, miszerint praktikusan nevezzék Kenyérgyári utcának. A másik érintett közterület pedig a lakóházak felé leágazó kis utca. Az érintett lakók közül többen – akik kezdeményezésére indult az átnevezés – azt válaszolták, maradjon minden a régiben. Az átnevezéssel kapcsolatban ma délután 5 órára lakossági fórumot hívnak össze a Fehér Ló Közösségi Házban.

Többmilliós kiadás

Az érintett vállalkozások közül többen szintén ellenzik az utca átnevezését, hiszen ez jelentős kiadásokkal járna. Harsányi Levente, a Gabonarakparton működő két cég ügyvezetője szerint nem kellene átnevezni az utcákat, elég lenne csupán számozással, illetve alszámozással megkülönböztetni a különböző ingatlanokat. A cégvezető szerint egyébként eddig sem jelentett problémát a küldemények kézbesítése a területen.

Az új utcanév viszont jelentős károkat okozna a cégnek, hiszen a különféle címkékből, csomagolóanyagokból, prospektusokból, levélpapírokból már egy évre előre legyártatták a szükséges mennyiséget. A változtatással ezt mindet cserélniük kellene, ami többmilliós kiadást jelent. Az ügyvezető úgy véli: ha az önkormányzat éveken keresztül magára hagyta ezt az ipari területet és nem fejlesztett itt semmit, akkor most sem kellene ilyen, az érintett cégeknek jelentős kiadással járó változtatásokat végrehajtania.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Strand, hallépcső, újjáéledő vízi világ

A Mosoni-Duna rajkai rehabilitációjának második üteme befejeződött, pénteken adták át a csaknem három kilométeres vízi szakaszt. A bozótirtás, mederkotrás, átjáróépítés, szűrőmező-kialakítás után most az egykori libatelepnél strandot alakítanak ki, majd Bezenye felé egy hallépcsőt is építenek. Tovább olvasom