Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Klasszikusok, kötelezők és vámpírok Mosonmagyaróváron

A nyár a legtöbb diák számára a lazítást, a szabadságot jelenti. Vajon zokon veszik, ha ezt a kötetlenséget iskolai feladványok, például a kötelező olvasmányok megsértik? A könyvtárban a nyári forgalomról tudakozódtunk.

Ipcsicsné Gönye Anikó gyermekkönyvtáros éppen egy táborozó gyerekcsoport számára tartott könyvtárhasználati bemutatót.

A gyerekek közül sokan ismeretlen területre kerültek, és érdeklődéssel csodálkoztak rá a könyvtár készletére.

Ők azok, akik később szüleik kíséretében visszatérnek és beiratkoznak. A júliusi napon a táboros gyerekeken kívül is nagy a nyüzsgés a könyvtárban.

Főként felsősök jönnek kölcsönözni, ők elsősorban a kalandregényeket és a sztártörténeteket keresik. Leginkább nyitottak és fogékonyak a szülőkkel érkező óvodások és alsósok.

Szívesen veszik a könyvtáros ajánlatát és visznek haza újdonságokat. Az általános iskolások nagy számban kölcsönöznek kötelező olvasmányokat, bár tanáraik elsősorban a régi klasszikus irodalmat jelölik ki számukra, ami sokszor meglehetősen távol áll érdeklődésüktől.

A gimnazisták már kisebb számban fordulnak meg a könyvtárban. Könyvválasztásukban a vámpírtörténetekre esküsznek, de a kötelezőket is hazaviszik.


Néhány adat: Az idei első félévben a központi könyvtárban 525 14 év alatti beiratkozott olvasó van. Összesen 2327 alkalommal kölcsönöztek, 7038 darab könyvet vittek haza.

A könyvtár gyermekkönyvanyaga évente 900 kötettel frissül, állománya jelenleg körülbelül 15.000 kötet.


Olvasóink írták

  • 2. VPelevin 2011. július 20. 11:07
    „Kedves Cikkíró!
    Amennyire én tudom, a könyvtáraknak állományuk van, és nem pedig készletük ("érdeklődéssel csodálkoztak rá a könyvtár készletére").”
  • 1. Buszozó 2011. július 19. 09:04
    „Gyakran járok a könyvtárba, de sajnos nagyon kevés gyereket látok, ha pedig mégis akad egy- kettő, akkor az a számítógép előtt ül és valami "szuper" játékkal játszik. Érdekes dolog ez, nekem talán szerencsém van, mert a három éves kislányom megköveteli magának a mesekönyvet, így ő is megfordul a könyvtárban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerűsítik az irodaházat az Erkel utcában

Uniós és hazai pályázati forrásból több mint 65 millió forintos támogatással korszerűsítik az Erkel… Tovább olvasom