Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Kitüntették a volt lébényi polgármesert

Lébény - Csaplár Zoltánnak eredményes tevékenysége elismeréséül október 23. alkalmából Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter a „Köz Szolgálatáért" Érdemjel arany fokozatát adományozta.
Negyven éve a közért tevékenykedik, huszonhárom évig volt tanácselnök, majd polgármester Csaplár Zoltán, akit a kitüntető díjra Lébény képviselő-testülete jelölt.

– Mecséren születtem, a győri Veres Péter Mezőgazdasági Szakiskolában dolgoztam gépészoktatóként, innen 1979-ben, az egyesítések után Lébénymiklós nagyközség tanácselnökévé választottak. 1990–
1994 között a megyei kárrendezési hivatalnál földárverés-vezetőként tevékenykedtem, majd a lébényiek bizalmába visszakerültem, és a településen polgármester lettem.

Két infarktus törte ketté a pályámat, nyugdíjba vonultam
– összegezte pályáját Csaplár Zoltán, aki úgy érzi, embercentrikusságát családjától örökölte. Azonban még ma is a közélet vonzáskörében él: a lébényi tűzoltó-egyesület elnöke, a Győr-Moson-Sopron Megyéért Egyesület elnökhelyettese és az Agrár Energiaprogram keretében is dolgozik.

Csaplár Zoltának a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát adományozták.

– Nem volt sétagalopp ez a néhány évtized, folyamatosan fejlődni kellett, összhangban a változásokkal – hangsúlyozta a kitüntetett, aki hozzátette: mindig derék, tenni akaró emberek vették körül és segítették munkájában, és sokat köszönhet párjának és két sikeres gyerekének is.

A néhány évtizedes munka számvetése során (a teljes infrastruktúra kiépítése, az ipari park alapjainak megteremtése) a kudarcokat sem hallgatja el. Az egyik ilyen, hogy a falu határában lévő termálvizet nem tudta a település értékesíteni, bár több tucat beruházó is jelentkezett rá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP értékel: Felkészületlenség, politikai tisztogatás

Mosonmagyaróvár - Sokba kerül a városnak a politikai tisztogatás és ügyetlenkedés – jelentette… Tovább olvasom