Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Kitüntető elismerés a helytörténészi munkáért

Thullner István helytörténész kapta idén a Mosonmagyaróvár kultúrájáért kitüntetést. A díjazott munkásságát számos, a környék történetét bemutató írás fémjelzi.
A magyar kultúra napja alkalmából tegnap rendezett városi ünnepségen adták át az idei „Mosonmagyaróvár kultúrájáért" díjat. A képviselő-testület ezúttal Thullner István tanár, helytörténész több évtizedes, kiemelkedő kutatói munkáját díjazta.
Az ünnepségen a kultúra napját és díjazott munkásságát a tavalyi kitüntetett, Karczagi Endre méltatta. Elmondta: a kultúra az azonos nyelvet beszélő nép gondolkodásmódja, s minden nemzedéknek fontos ezt az örökséget továbbadnia. Thullner István munkásságával sokat tett azért, hogy megismertesse lakókörnyezete történetét.
Thullner István mint mondta: tanítványai segítésére kezdett helytörténeti kutatásokba, majd gyorsan „megfertőzte" őt ez a munka. Első megbízatásaként Jánossomorja címerét készítette el a településrészek korabeli pecsétrajzolatai alapján. Eddigi munkássága egyik legkedvesebb darabjaként tartja számon a Magyaróvár egyháztörténetéről készült kézikönyvét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lapátkerekes találmány dunai használatra

A szigetközi és csallóközi falvakba tervezett úszó vízi erőmű tervezésére heteken belül beadhatják a pályázatot: a társszerződést már aláírták Dunakiliti és a szlovákiai Doborgaz vezetői. A korszerű vízimalomhoz hasonlító szlovák találmányt 168 országban szabadalmaz- tatták, a prototípust hamarosan bemutatják. Tovább olvasom