Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Kitüntetett táncpedagógus

Idén Szigeti Gábor táncpedagógus kapta a Mosonmagyaróvár Kultúrájáért Díjat. Az idei kitüntetett a városban végzett táncpedagógiai tevékenységével érdemelte ki az elismerését.
Szigeti Gábor
Szigeti Gábor érdeklődésünkre elmondta: meghatározó és felejthetetlen pillanat volt életében, hogy a díjat neki ítélték. Az ünnepélyes díjátadást követően rengetegen gratuláltak az elismeréséhez, számos dísztáviratot kapott és két napon át egyfolytában csörgött a telefonja.
A 68 éves táncpedagógus 1958-ban került Mosonmagyaróvárra és azóta is folyamatosan oktatja a táncot a környék fiataljainak és idősebbjeinek egyaránt. Az eddigi negyvenöt éves munkássága alatt számításai szerint legalább huszonötezer tanítványa volt.

A majd fél évszázad alatt többször változtak a divatok, s ezzel együtt az igények a különféle táncok iránt. Az ötvenes években a klasszikus koreográfiák hódítottak, majd egy évtizeddel később Magyarországra is betört a beat- és a rockzene és ez változást hozott a táncokban is. A rendszerváltást követően azonban újra a klasszikus formák és lépések jöttek divatba és mára ismét ez a meghatározó.

Szigeti Gábor szinte minden percét jelenleg is lefoglalják tanítványai. A Mákvirágok színpadi tánccsoportja mellett rendszeresen vezet diáktánctanfolyamot a piarista iskolában. A Fehér Ló Közösségi Házban családi táncklubot tart és felnőtt-társastánctanfolyama iránt is igen nagy az érdeklődés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kimaradt egy év támogatás

A regionális közigazgatási reformról, a tömegközlekedésről és a Szigetköz rehabilitációjára szánt… Tovább olvasom