Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Kitüntetett mecénások és civilek

Mosonmagyaróvár - A X. Civil Nap keretében osztották ki a 2009 mecénása és ˝Az év civil szervezete˝ díjakat. A civil börzén tizenkét szervezet mutatkozott be.

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület és a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség szombaton tizedik alkalommal szervezte meg a Flesch Károly Kulturális Központban a civil napot, melynek keretében egészségügyi szűrésekre jelentkezhettek az érdeklődők, előadásokat hallgathattak a Nemzeti Civil Alapprogramról, a Mosonmagyaróvári Civil Kerekasztalról és tárgyaltak a szervezetek együttműködési lehetőségeiről. A civil börze keretében 12 szervezet mutatkozott be, a legszebb stand díját a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre érdemelte ki.

Ugyanakkor kiosztották a ˝2009. évi mecénás˝ és ˝Az év civil szervezete˝ díjakat is.

Az év mecénása 2009-ben a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet, a díjat Nusser Györgyné ügyvezető igazgatónak adták át. Kiosztottak továbbá két különdíjat is az Addenda Kft.-nek és a Kaiser Food Élelmiszer-ipari Kft.-nek, míg az év mecénását Nagy Sándor szervező szerint húsz jelölés közül, addig az év civil szervezetét tizenöt jelölt közül kellett kiválasztani. Idén a Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány munkáját ismerték el.

– A kitüntetett alapítvány működteti a családok átmeneti otthonát, ezzel segítve a krízishelyzetben lévő családokat, akik másként ˝elmerülnének˝. Ezért is esett rájuk a választásunk – magyarázza Nagy Sándor. Az alapítvány munkatársai segítenek fedelet találni a rászorult családoknak, az ott lakóknak munkahelyet, tárgyi és pénzbeli adományokat juttatnak.


 
Adományok a krízisben lévő családoknak

Egyre nagyobb az igény a Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány által nyújtott adományokra. Az otthon hetven gyermeknek és 35 felnőttnek nyújt fedelet, de a múlt pénteki adományosztásra nem csak az itt élők jelentkezhettek, más rászoruló családok előtt is nyitva állt a kapu.


A díjazottak képviselői: Dr. Réti József, Horváth Bors Erzsébet, Ádámné Szakács Judit és Nusser Györgyné.
A díjazottak képviselői: Dr. Réti József, Horváth Bors Erzsébet, Ádámné Szakács Judit és Nusser Györgyné.

– Ruhákat, lakástextileket, cipőket, háztartási eszközöket tudunk adni a rászorultaknak, ezek az adományok Angliából, Ausztriából érkeznek, de helyi magánszemélyek és civil szervezetek is segítenek – mondta el érdeklődésünkre Kopf Katalin, az otthon vezetője. Felhívta a figyelmet: havonta egy alkalommal szerveznek adományosztást, melyre nem csak a Lajta-parti településről várják a családokat.

– Az önkormányzatok azzal is segíthetnének, ha biztosítani tudnák a családok szállítását, ugyanis sokaknál a beutazás is gondot jelent – szögezte le az intézményvezető.

Varga Róbert, a Szigetközi Sasok Motoros Baráti Kör elnöke elmondta: a civil szervezet több zsák ruhát, cipőt gyűjtött össze, de vittek játékokat, babakocsit, műszaki cikkeket és kerékpárokat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végül senkinek nem kellett a híd

Halászi - A mai kor követelményei szerint nem alkalmas közúti hídnak a Halászinál elbontott régi… Tovább olvasom