Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Kitépték a bankautomatát Halászin - rendőri üldözés

Acélsodronnyal rántották ki az egyik takarékszövetkezet bank automatáját eddig ismeretlen tettesek Halászin szombaton hajnali fél 4-kor. A tettesek szöget szórtak ki az üldözőbe indult rendőrök elé.


Szombaton hajnali fél 4 körül Halászin az egyik takarékszövetkezet előteréből ezidáig ismeretlen tettesek acélsodronnyal kirántottak egy bankautomatát, és ismeretlen helyre vitték azt - hangsúlyozta Babos László mosonmagyaróvári bűnügyi osztályvezető.

A szakember elmondta: a bűnügyi munka jelenleg is folyik, akárcsak a kár felmérése.

- A bank riasztórendszere azonnal bejelzett a rendőrségen és állampolgáribejelentés is  történt, így a kollégáim azonnal a helyszínre siettek -tájékoztatott Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrök a menekülő bűnözőket üldözőbe vették, ám az akciót harminc kilométeres hajsza után fel kellett adniuk: a rendőrautók elé házikészítésű, U alakú, kettesével összehegesztett szögeket szórtak.  Négyrendőrautó lett defektes, az elkövetők az autópálya irányába, Lébénynél Budapest felé elmenekültek.

Az elkövetők egyébként három nagyteljesítményű, világos járművel - két
személyautóval és egy egy rakterű gépkocsival - követték el a rablást.
Feltehetőleg egynek magyar rendszáma lehetett.

A szögekből mintegy kilónyit gyűjtöttek össze bűnjelnek.

A sajtóreferens kifejtette: vizsgálják azt is, hogy lehet-e összefüggés a jelenlegi és a március közepén történt szöges üldözés között. Akkor egy lopott szlovák rendszámmal felszerelt személyautóval menekültek a bűnözők a rendőrök elől.

Miután defektet kaptak, gyalogosan tűntek el.

Lopás miatt indítottak nyomozást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon. Feltehetően több mint ötmillió forint lehetett a bankautomatában.

- Döbbenten állunk az eset előtt, ilyen még soha nem történt nálunk, de méga környékünkön sem. Az utóbbi időszakban három besurranásos tolvajlásróltudunk csupán - fűzte hozzá az esethez Majtényi Tamás polgármester.

Előzmény:
Péntekről szombatra virradóan ismeretlen tettesek kitépték a Halászi takarékszövetkezet bank automatáját - írta tudósítónk.

A helyszínen az elkövetők vandál módon mindent össze törtek – írta tudósítunk. Jutalma 6000 forint.
Olvasóink írták

106 hozzászólás
 • 106. villámcsapás 2010. április 09. 18:02
  „VANESSA!
  Igaz amit írsz.Én a csendőrvilágra emlékszem.Amikor a cigókkiültek K...á.on a vár előtt a padra,mert nem dolgoztak.A csendőrők meglepték őket,és szétkergették ütlegeléssel,hogy menjenek dolgozni!Persze ezt mással
  is megcsinálták,nem volt kegyelem.Most is szabad kezet adnék a rend ŐREINEK!Ha véletlenül megpiszkál valakit a
  rendőr,már megy a feljelentés,kártérítés,stb.”
 • 105. czindi 2010. április 09. 13:30
  „az újabb: a rendőr rálőtt a bankrablóra - sajnos nem jól találta el! - ezért súlyosan megsérült, mentőhelikopter, műtétek, kórházi ápolás, bírósági tárgyalások sorozata, summa-summárum úgy másfél millába fog kerülni.
  Inkább vitte volna el azt a pár százezer forintot, olcsóbban megúsztuk volna!!!”
 • 104. invektus 2010. április 08. 18:48
  „:P”
 • 103. www0325 2010. április 06. 08:27
  „Miért nem húztak azonnal szögesl-láncot a falu köré, aztán igazoltatni mindenkit! Ja és a rendőrörs véletlenül nem 30 méterre van a takaréktól? Gyakorlatilag egy zsákfaluból léptek meg a rendőrök elől.”
 • 102. Wakeup_Mankind 2010. április 05. 17:25
  „mindig a végén csattan az ostor, most éppen a rendőrökön,
  de hogy ilyen csirkefogók szabadlábon működnek az a baj,
  erre bezzeg van eszük, hogyan kell kitépni az automatát,
  órákig hegesztgetik a szögeiket, szövögetik a tervet,
  fogadok, hogy egy percig nem dolgoztak tisztességesen,
  tettéről ismered meg az embert,
  szemétládák”
 • 101. onem 2010. április 05. 16:57
  „ha nem utánuk kullognak, hanem eléjük zárnak, nincs defekt és az elkövetők már előzetesben vannak. elegendő idő volt rá, hogy az elkövetők elé zárjanak. mivel még nincs kész a híd, csak két valószínű irányt kellett volna biztosítani. helyszínelni ráértek volna az elkövetők elfogása után, a helyszín nem menekül!”
 • 100. invektus 2010. április 05. 15:09
  „65 vanessa

  Azért van ez mert sajnos a mostani rendöreinket nem tanitották meg a régi öregek amit ugyebár az iskolapadban nem lehet :)”
 • 99. HarconaMarcos 2010. április 05. 13:46
  „-off-
  Ha, már szóba került, akkor egy kis riszpekt ´Csupati´-nak: http://madarasjozsef.lap.hu/
  (Jobbra, lent a Kántor linkek)”
 • 98. HarconaMarcos 2010. április 05. 13:37
  „Hát, lehet, hogy én vagyok túlművelt az átlag újságolvasóhoz képest, de a borsos dologhoz elég volt anno elolvasni a Kántor könyveket - már persze ha olvas valaki. Csak, hogy ontsam az észt. :-P
  Részegenisjózan, szerintem ezt a sztorit megírhatnád pár helyre, valószínűleg lenne olyan is, akit érdekelne.
  Az pedig teljesen mindegy, hogy van-e pénz, vagy nincs helikopterre, az biztos, hogy egy autópálya lezárásnak megvannak a jogi és technikai feltételei. Értem ez alatt, hogy az ügyeletes parancsnok (szolgálatvezető, önkéntes rendős, stb.) csak akkor rendelheti el az autópálya lezárását, ha ehhez a feltételeket is biztosítani tudja. Az arra járók egészen biztos, hogy nem tartoznak az előírt és megfelelő technikai felszereléshez.”
 • 97. reszegenisjozan 2010. április 05. 12:51
  „96. hozzászólás czindi 2010.04.05. 10:45

  Bocsika, de van pénz két cigány család balhéjához 100 rendőrre. Van pénz magyar gárdás grill party felügyeletére rendőri helikopterrel!!!!!”
 • 96. czindi 2010. április 05. 10:45
  „Legalább filtec (93) konyít valamit ahhoz, amit írtam, Mindenki más csak ontja az észt...(esetleg uniós pénzből lehetne venni egy helikoptert?)”
 • 95. HarconaMarcos 2010. április 04. 23:15
  „Filtec, a Kisalf akkor lenne hibás, ha újságokat szórtak volna a rendőrök szélvédőire. :-) Ez a szöges trükk annyira nem újdonság. A szánalmas az, hogy két kiló szöggel és fél kiló borssal -rendszeresen- működésképtelenné lehet tenni a megyei rendőrség elit gyorsreagálású különleges akció ügyosztályának rohamcsapatát.
  ...pedig jó érzés látni napközben a (bel)városban a terepjáróban feszítő járőröket. Esetleg kettőre lehetne venni olyan gumit, ami kibírja a szögeket is, de nem kellene arra hivatkozniuk, hogy nincs alkalmas gép.”
 • 94. Filtec 2010. április 04. 23:04
  „ 

  Persze a média is hibás. Nem is kicsit. Meg ez a Kisalföld nevű vicclap.
   
  Miért is?
  Mi a fenének kell elmondani, hogy a múltkor is szögeket dobtak a menekülők az úttestre, meg borssal szórták be az utat, hogy a kutyák elveszítsék a nyomot.

  Persze, hogy tanul ebből a nép. Biztosan valakinek új volt. Persze nem mindenkinek.

  A híradók, az újságok CSAK bűnügyekkel foglalkoznak, meg politikával. Mert ilyen szűk látókörűek az újságírók, a TV-sek. Annyi minden érdekesről lehetne írni.”
 • 93. Filtec 2010. április 04. 22:47
  „ 
   
  A SÜNöknek többet kéne nézni a Cobra 11-et. Minden hétköznap van 1-1 rész.
  Ott átszólnak rádión a következő őrsre, és maga a rendőrök állnak keresztbe a rendőrautóival, illetve kihúznak egy szöges-láncot az úton keresztbe.
  Ha nem tud a menekülők autója repülni, akkor itt van vége a futamnak.
  Pancserek. 
   ”
 • 92. reszegenisjozan 2010. április 04. 20:47
  „91. hozzászólás westwarrior 2010.04.04. 19:59

  Más azért értette az iróniát.
  Ha végigolvasod a kommentjeimet, akkor te is felismered a mondandóm lényegét.

  Bár ennyi hozzászólás után megértem, ha nem olvastad végig a kommenteket.”
 • 91. westwarrior 2010. április 04. 19:59
  „#90. Nem panaszkodom !
  De: 1. Hozzászólásomat nem Önhöz intéztem .
  2. Hozzászólásomban nem minősíttettem sem Önt sem az Ön agykapacitását /megtette Ön helyett az írás nyelvezete és tartalma/.
  3.Tőlünk egy kicsit nyugatabbra ha egy úton baleset ,bűncselekmény vagy egyéb káresemény történik a mentést,helyszínelést végzők levonulása után jönnek a takarítok és helyreállítják a helyszínt.”
 • 90. reszegenisjozan 2010. április 04. 19:17
  „89. hozzászólás westwarrior 2010.04.04. 18:58

  Minek panaszkodsz??? Csak a dolgukat végezték parancsra...
  Gyűjtöttek elég bizonyítékot. A többire nem volt szükség. Nem is értelek. Olyan agyatlan vagy, á lá suttogó7!!!”
 • 89. westwarrior 2010. április 04. 18:58
  „Köszönjük a lébényi autópálya felhajtónál helyszínelő rendőröknek ,hogy a helyszínelés befejeztével a kerékpárútra söpörték az össze nem szedett fémtüskéket! Sok arra járó kerékpárosnak sikerült örömöt szerezni e nemes gesztussal ! Csak így tovább !”
 • 88. reszegenisjozan 2010. április 04. 17:35
  „86. hozzászólás darktouch 2010.04.04. 13:46

  Vicces, de valami hasonlót akartak velem tenni, de szerintem belátták, hogy lehet rosszul járnak. Nyílván kaptam volna a pofámra, de minden hivatalos és nem hivatalos fórumon megkapták volna tőlem a magukét.
  Végül csak a csomagtartót nyíttatták fel, ami tök üres volt. Itt az utastérbe nyitottak be, kérdeztek valamit, de a választ meg sem várva becsapták az ajtót és mentek valamerre.

  Természetesen sajnálom őket. Tudom, hogy méltatlanul kevés a fizetésük. De amint korábban is írtam, hogy ha az embereket partnernek és nem holmi úttorlasznak néznék, akkor sokkal megértőbbek lennénk velük szemben és sokkal, de sokkal segítőkészebbek, sokkal együttműködőbbek.”
 • 87. reszegenisjozan 2010. április 04. 17:22
  „81. hozzászólás suttogó7 2010.04.04. 11:58

  Agya az mindenkinek van. Esze már kevesebbnek.
  Nem az a lényeg, hogy ki mondja, hanem az hogy mit mond te szerencsétlen.

  "A rendőr, törvények és parancsok alapján dolgozhat..."
  Igen, valóban. Törvényes az, ha 4 kamionból építenek útzárat és mindezt mindeféle tájékoztatás nélkül???????
  Nemhogy nem tájékoztattak, hanem egyenesen üvöltöttek az egyik kamionossal, aki közvetlenül előttem volt. A többivel nem tudom, hogy közöltek-e bármit is.

  "Ha neked a meló helyeden azt mondja a főnököd hogy ebből csináld ezt, akkor azt fogod csinálni, és úgy ahogy azt a főnököd mondja."
  Gratulálok!!!! A törvénytelen parancsot a rendőrnek MEG KELL TAGADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ha targoncás vagy és azt mondja a főnököd, hogy a rendőr autóját fel kell borítani, akkor te azt megteszed, szerencsétlen?????????????

  A baj nem is a paranccsal van, hanem annak hiányával. Ha lett volna parancs, legyen az bármilyen rossz, akkor annakmegfelelően cselekedtek volna. De ezek össze-vissza mászkáltak fel és alá.

  "Már ha fel tudod fogni a parányi " agyaddal " ."
  Ezzel kezdtem. :)))”
106 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halászi híd: május 19-én lesz a műszaki átadás

Tóth Tiborné dr. képviselő szerint május végére biztosan elkészül a halászi híd. Tovább olvasom