Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Kitakarítjuk a Szigetközt

A gyűjtőhelyekről, gyűjtőzsákokról és kesztyűkről a Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft. segítségével az egyesület gondoskodik.
A Szigetközi Természetvédelmi Egyesület, a Felső-szigetközi Szabadidő és Vízi Sport Egyesület és az Almássy László Természetjáró Baráti Kör a Kisalföld szemétgyűjtési kampányához – illetve „A víz világnapja" eseménysorozathoz – csatlakozva szemétgyűjtő akciót szervez március 24-én a felső-szigetközi településeken. Az akció célja, hogy a külterületeken illegálisan elhelyezett hulladékot összegyűjtsék, rendezettebbé téve ezzel a környezetet.

A gyűjtőhelyekről, gyűjtőzsákokról és kesztyűkről a Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft. segítségével az egyesület gondoskodik.

A szemétgyűjtési akcióban részt vevőket 24-én, szombaton reggel 9 órára várják a településeken a találkozási pontokon. Feketeerdőn a községháza előtt, Dunakilitin a Vadvíz kempingnél és a sportpályánál, Dunaszigeten a Zátonyi-Duna doborgazi zsilipjénél, Halászin, Püskin, Máriakálnokon, Lipóton és Kisbodakon a polgármesteri hivatalok előtt, Dunaremetén a kultúrház előtt. Mosonmagyaróváron a mosoni szabad strandnál a Biczó-vendéglőnél, valamint a Wittmann parkban a Halászi úti hídfőnél. Rajkán másnap, azaz vasárnap reggel várják a szemétszedőket az általános iskola előtt.

Kimlén egy héttel később, március 31-én reggel 8 órára várják a szemétgyűjtési akcióhoz csatlakozókat a körjegyzőség előtt, ahol a kesztyűket és zsákokat lehet átvenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumra mindig is szükség volt

Németh Alajos magángyűjtőként negyven éve foglalkozik Moson megye tárgyi emlékeinek feltárásával, gyűjtésével. Régebben főként a különféle fegyverek iránt mutatott érdeklődést, míg a hetvenes években tért át a helyi anyagok felkutatására. A lokálpatriotizmust, mint meséli, Husz János helytörténeti írásai ébresztették fel benne. A Múzeumbarátok Egyesülete 1986-ban élesztette fel hamvaiból a száz évvel korábban létesített Moson Megyei Történelmi és Régészeti Egyletet. Tovább olvasom