Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Kitaibel-verseny huszonkilencedszer

Huszonkilencedik alkalommal rendezik meg a hét végén Mosonmagyaróváron a Kitaibel Pálról elnevezett nemzetközi biológiai és környezetvédelmi vetélkedőt. A tegnap kezdődött megmérettetésre három országból százharmincöt középiskolás tanuló érkezett.
Három ország százharmincöt tanulója méri össze tudását a hétvégén huszonkilencedik alkalommal megrendezett, Kitaibel Pálról elnevezett, s a Kárpát-medence középiskolásainak kiírt biológiai és környezetvédelmi vetélkedőn Mosonmagyaróváron.

A helyi egyetemi karon pénteken kezdődött versenyre Magyarország, Erdély és a Felvidék összesen kilencvennégy középiskolájából érkeztek tanulók.

A vasárnapig tartó vetélkedésen a diákoknak egyéves kutatási munkájukból kell kiselőadást tartaniuk, majd negyven kivetített képből kell megállapítaniuk a látott növény vagy állat magyar és tudományos nevét, illetve egy tesztfeladat is vár még a versenyzőkre. Mindkét évfolyamról a legjobb nyolc gimnazista és legjobb öt szakközépiskolás jut tovább a szóbeli döntőre, ahol további különféle feladatok megoldásával adhatnak számot tudásukról.

A nemzetközi verseny tegnap esti ünnepélyes megnyitóján adták át az idei Kitaibel-bronzplaketteket, amit ezúttal Gömöry András, a budapesti Fazekas-gimnázium tanára, egyben a rendezvény fővárosi versenyfelelőse, és Horváth Istvánné, a mosonmagyaróvári egyetemi kar növénytani tanszékének adminisztrátora vehetett át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre biztosan építeni kezdik Máriafürdőt

„ Teljes bizonyossággal állítom, hogy egy éven belül megkezdődik Máriafürdő felépítése. Ez nem… Tovább olvasom