Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Kitaibel-verseny: harmincötödször Mosonmagyaróváron

Harmincötödik alkalommal szervezték meg a napokban a Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Versenyt a mosonmagyaróvári egyetemi karon. Százhatvan középiskolás versengett.
Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny 35 éve állít eleven emlékművet névadójának, a magyar természettudomány fejlődését meghatározó XVIII. századi polihisztornak. A tanulmányi vetélkedő döntőjét 1977 óta rendezik Mosonmagyaróváron. Ezúttal is a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karán.

A mosonmagyaróvári döntőben az iskolai és a megyei fordulókon túljutó 160 versenyző mérte össze tudását természetvédelmi témájú, saját megfigyeléseken alapuló kiselőadásokkal és poszterekkel, valamint fajismereti feladatlap és teszt kitöltésével. Azonos feladatsorral, de külön kategóriában indultak a szakközépiskolások és a gimnazisták. Ezen belül is külön értékelték a 9. és a 10. osztályos diákokat. A versenyzőknek ismerniük kellett Kitaibel Pál életútját, a magyar nemzeti parkok jellegzetességeit, az előzetesen kiadott listán szereplő, hazánkban előforduló növény- és állatfajokat.

A diákok a felkészülés során komoly botanikai és zoológiai ismereteket szereztek, és már fiatalon ráéreznek a tudományos karrier lehetőségére.

Olvasóink írták

  • 1. Csiripiszli 2010. október 18. 08:58
    „Az a napokban több, mint két hete volt!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átcsempészte a határon a holttestet: A magyar rendőrség is segíti a nyomozást

Az Andauban szüretelés közben meghalt, majd hazaszállított jánossomorjai férfi ügyében a magyar… Tovább olvasom