Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Kiszökött bull terrier támadt kutyára és gazdára

Az esetet követő nyolc nap után tett feljelentés a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon egy rajkai asszony.
Az 53 éves nő kistestű kutyáját sétáltatta kora délután, mikor szomszédjának bull terrierje a kinyitott kapun kiszökve, házi kedvencére támadt. Az asszony négylábúja védelmére kelt, így a támadó eb harapásai, már őt érték - áll a rendőrség közleményében.

A keverék kutyusnak a harapástól olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy gazdája elaltatása mellett döntött.

A sértett kezén és lábán okozott sérülések gyógytartamát orvos szakértő vizsgálja.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetetett testi sértés gyanúja miatt vizsgálja az eset körülményeit.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Lone_wolf.. 2013. február 21. 08:56
  „<moderálva>”
 • 21. HT 2013. február 20. 18:57
  „Pufi!
  Az ocskódat,nem?”
 • 20. Magyarpufi 2013. február 19. 18:06
  „azt kellett volna! :D”
 • 19. foobar 2013. február 18. 20:19
  „@18:
  Azért mert kapkodsz... hagytad volna, akkor lenyalogatta volna a rákent tejszínhabot :D”
 • 18. Magyarpufi 2013. február 18. 14:09
  „nekem a tarisznyámat harapta meg egy őz a hétvégén!”
 • 17. krisztianmix 2013. február 18. 11:05
  „Szépen összejöttek itt, képmutató kutyások! :)

  Az esetet nem ismerem, de azt tudom, biztos vagyok benne, hogy ha a ti,vagy valamelyik barátotok lenne a bűnös fél, sajnálnátok és értetlenkednétek. Hiszen ő jól nevelte a kutyáját és a Buksi sem olyan...

  El kéne gondolkodni, mielőtt nekiálltok sz*rral dobálózni.

  Az eset mindenesetre sajnálatos...”
 • 16. Muaddib 2013. február 17. 13:57
  „Nem akarok kutyaiskoláknak reklámot de, sok kutyasétáltató arra sem képes, hogy normálisan gyalogosan menjen nem, hogy kutyával. Jó lenne gyakorolni.
  Egyik agyrémem mikor hámon, zsinóros hosszúpórázon sétáltatják a kutyát. elmúlt hónapban 3-szor fordult elő hogy a gazdája nem tudta illetve nem is akarta megfékezni a kiskutyát és a hosszú pórázzal körbe szaladt és minden egyensúly érzékemre szükség volt hogy ne essek pofára.
  Mikor kutyát sétáltatok sajnos sokszor én is belelépek a felelőtlen gazdik által hagyott kutyapiszokba, illetve az én kutyámat is féltem ne hogy összeszedjen valamit.

  Tudok olyat, aki este kicsukja, a kutyáját azok meg mennek bandázni! Volt hogy az egyik szomszéd disz tyúkjait rendezték el, de bizonyítani nem lehetett.
  Gyerekek, így nem lehet kutyát tartani. Ha ennyire nem megy, akkor ne tartsatok!
  Az igazi másra is figyelő kutyás barátaim fogjunk össze valahogy az ilyenek ellen, közösítsük ki őket éreztetve, hogy ez a szar..k a másikra stílus nem méltó egy igazi kutyabaráthoz.”
 • 15. centralasian2 2013. február 16. 20:51
  „szabadhegyen rendszeresen találkozni kint "sétáló" kutyával, legyen az tacskó vagy németjuhász, mindkettő támadt már ránk kutya sétáltatás közben és semmi nem történik... szomorú”
 • 14. Martinbá 2013. február 16. 20:11
  „Rajkáról nyolc nap alatt lehet beérni Mosonmagyaróvárra? A kutya gazdája természetesen büntetést érdemel(nem ejnye-bejnyét).”
 • 13. pancser 2013. február 16. 20:02
  „3. Powerarc 2013.02.16. 12:37
  A spray jó ötlet, mert soha nem lehet tudni, ha az ember kutyát sétáltat.”
 • 12. blaze 2013. február 16. 19:47
  „8. bálint83 2013.02.16. 17:15
  Ne marháskodj öregem! Az oroszlánból is lehet nyulat csinálni és a nyúlból is oroszlánt, igaz? Nem véletlenül alkalmasak bizonyos fajták vakvezetőnek, vizimentőnek, keresőkutyának, őrző-védőnek, vadászkutyának(harci kutyák meg verekedtetésre) stb. és nem lehet használni minden kutyafajtát minden célra. Ezeket a kutyákatat nem csak testi adottságaik, hanem vérméskletük szerint is szelektálták. Bizonyos határok közt lehet nevelni és tanítani, de a veleszületett tulajdonságokat soha nem lehet figyelmen kívül hagyni!”
 • 11. kató11 2013. február 16. 18:25
  „A kutyát nevelni kell és foglalkozni vele.Őrző védőnek kiképezni lehet több fajtát.Ez esetben is a gazda hagyta nyitva a kaput ő a hibás.Rengeteg ilyen eset van.A kutya soha nem hibás.Ha foglalkoznak vele a pitbull is kedves barátságos.Akkor támad ha valakit véd, vagy területét,más állatot.Elítélem a felelőtlen gazdát de kutyák akkor is a kedvenceim lesznek,és fontosak főleg a mai betöréses bűnözés ellen.Hozzánk már látogattak volna idegenek ha nincs jó védőkutyánk.Nem lehet megfeledkezni a therápiás, vakvezető, nyomkövető és katasztrófáknál felderítő kutyákról.”
 • 10. Hyppolit 2013. február 16. 17:46
  „8. bálint83! A kutya őse a farkas, ez nem kérdéses. A farkas minden vérszomjas, támadó és harcias géne benne van a ma dédelgetett "leszármazottakban". Minden kutyatámadás után az okkos gazdi érthetetlenül "rángatja" a fejét, hogy "nem érti, az ő kutyája még soha senkit sem támadott meg". Igen, addig! Utána kell nézni a világ sok és ismert "kedvencek" által okozott, "váratlannak" titulált állat-támadásainak. Volt úgy, hogy egy fájó fogú állat pillanatnyi hasító fájdalma miatt támadott gazdájára az egyébként jámbor állat. Volt úgy, hogy váratlan nesz miatt, de volt már, hogy féltékenység miatt tépett szét iker-csecsemőket a végtelenül jámbor kuttuska a panelban (Mo). Az állat nevelése csak bizonyos szintig létezik, az ősi vér örökre az marad. Akár az embernél.
  Itt 1-el és 2-vel értek egyet.”
 • 9. Lobbo71 2013. február 16. 17:38
  „8. bálint83: csak nem mindegy, hogy egy "harci" tacskót egy rúgással elrepítesz 5 méterre, egy ilyen meg leszedi a lábadat.”
 • 8. bálint83 2013. február 16. 17:15
  „Blaze!

  A Bullterrier nem harci kutya, attól hogy kinézetre nem " szép " még nem kell besorolni a harcikutyák közé! Az én boxereimre is mondták már sokan hogy harci kutyák, aki ismeri ezt a fajtát tudja hogy ez hülyeség.
  Egy kutya olyan mint a gazdája! Egy tacskóból is lehet harci kutyát csinálni, ugyen úgy egy pitbullból kezes bárányt!
  Minden csak hozzá állás és nevelés kérdése! Itt egyértelműen a gazda felelőssége az egész!”
 • 7. ortadon 2013. február 16. 16:19
  „6! Úgy-Úgy! A törvény azért van, hogy betartsák! Ha valaki nem tarja be és kár éri, akkor (<moderálva>***) halgasson nagyokat, mint aki bent ment ki!”
 • 6. Madarász 2013. február 16. 14:52
  „Mikor tanulják meg végre az emberek, hogy kutyának póráz (támadóbb természetűnél szájkosár) és felügyelet nélkül semmi keresni valója közterületen. Amikor erdőn-mezőn lelőnek a vadászok csavargó kutyákat, mindenki szidja a vadászt és sajnálja a felelőtlen gazdát, bezzeg ilyenkor...

  Egyszer és mindenkorra érvényt kéne végre szerezni annak a szabálynak, hogy kutyának nincs keresnivalója a gazdája portáján kívül póráz és felügyelet nélkül! Példás büntetéseket kéne kiszabni a hanyag gazdákra, annak lenne visszatartó ereje.”
 • 5. blaze 2013. február 16. 14:51
  „Harci kutya hanyag gazdával, az ideális páros.”
 • 4. Csetneky 2013. február 16. 14:05
  „Amíg nem lesznek normális büntetések az ilyen derék gazdikkal szemben, addig nem lesz ezen a téren semmi változás. Az első tízet kellene jó pár évre lecsukni - ha nem tud vigyázni a kutyájára - utána a többi biztosan összeszedné magát.”
 • 3. Powerarc 2013. február 16. 12:37
  „Egyszer fordult elő nálunk is ilyen, szerencsére csak kis sérülésekkel, azóta minden kutyasétáltatásra viszem a borsspray-t.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: Püskin és Levélen is lobog a székely zászló

A Jobbik országos kezdeményezésére Püskin és Levélen már felváltotta az uniós zászlót a székely… Tovább olvasom