Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Kiss Miklós Pro Urbe díjas

„Nemcsak az én szolgálatom elismerése, hanem az evangélikus közösségé is, melynek a lelkésze vagyok."
– A rangos díj arra inspirál, hogy amíg a körülmények engedik, tovább tudjam vinni ezt a szolgálatot az evangélikus közösség és a város javára – emelte ki Kiss Miklós esperes, aki a városháza dísztermében tegnap vehette át Mosonmagyaróvár legrangosabb elismerését, a Pro Urbe díjat. Mosonmagyaróvár képviselő-testülete júniusi ülésén döntött arról, hogy az augusztus 20-i ünnepen Kiss Miklós evangélikus esperes munkásságát ismerik el Pro Urbe díjjal. Felvételünkön a díjazott feleségével és gyermekével.

Idén – a korábbi hagyományoktól eltérően – nem a Fehér Ló Közösségi Ház, hanem a városháza díszterme adott otthont a Lajta-parti város díjátadójának, ahol Kiss Miklós evangélikus esperes, az idei díjazott családja, gyülekezete és kollégái mellett megjelentek a korábbi kitüntetettek is.

Kiss Miklós 1955-ben született lelkészcsaládban. A vallásos környezet, az atyai példa bizonyossá tette számára, hogy az ifjúkori álom, a jogi egyetem helyett a teológia a helyes út. 1979-ben végzett az Evangélikus Teológiai Akadémián és a lovászpatonai gyülekezetnél segédlelkészkéntindult pályája. 1985 óta szolgálja a mosonmagyaróvári evangélikus híveket, s emellett ő gondozza a hegyeshalmi, rajkai, levéli társgyülekezetet a halásziak mellett. Az eddig eltelt 35 éves lelkészi szolgálat után is azt vallja, helyesen döntött, amikor ezt a hivatást választotta.


2006 óta feladatköre tovább bővült, amikor az egyházmegye esperesének választották.

1983 óta az írott sajtóban is tevékenykedik, s a város közéletében is fontos szerepettölt be.

– Különösen értékes ez a díj, mely nemcsak az én szolgálatom elismerése, hanem az evangélikus közösségé is, melynek a lelkésze vagyok. Én azt a szolgálatot végeztem, melyre 35 évvel ezelőtt esküt tettem – köszönte meg a Pro Urbe díjat Kiss Miklós esperes, akinek a kitüntetést Árvay István polgármesteri jogkört gyakorló alpolgármester adta át.

A díjazott, mint mondta, szüleitől, a lelkész édesapától és tanító édesanyától tanulta, hogy léteznek olyan örök értékek – mint a nemzet, haza, hazaszeretet, család, a Szentírásban leírt erkölcsi törvények –, melyekhez az embernek ragaszkodnia kell. Az evangélikus esperes kiemelte még: az otthonról hozott életpéldákat adja tovább és hirdeti munkája során.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jávor Miklós a Jobbik polgármesterjelöltje

Mosonmagyaróvár valamennyi körzetében indítanak képviselőjelölteket, a párt polgármesterjelöltje és… Tovább olvasom