Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Kiss képviselő nem mond le

Rajka - Közösség elleni izgatás gyanúja miatt tett feljelentést a Mazsihisz, s indult vizsgálat a megyei rendőr-főkapitányságon a rajkai képviselő kijelentései nyomán. A képviselő nem mond le.
Tart a vizsgálat a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) feljelentése alapján a megyei rendőr-főkapitányságon Kiss Attila rajkai képviselő néhány hete elhangzott kijelentéseivel kapcsolatban. A szövetség szerint ugyanis a testületi ülésen „aktív cselekvésre uszította" képviselőtársait, hogy „rohanják meg" a zsinagógát. Amint arról beszámoltunk, a februári ülésen a képviselő azt mondta: „össze kellene tépnünk (a költségvetést), beülni az autóba és a Kossuth utcai zsinagógát kifüstölni". Lapunknak akkor az érintett úgy nyilatkozott: nem rasszista, csak rosszul fogalmazott. Azóta az ügy nem csak a rendőrségen folytatódott; Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke például kijelentette: „Az ilyen zsidóellenes kirohanás nem maradhat válasz nélkül. Ez ellen erőteljes politikai akcióval kell fellépni."

A legutóbbi rajkai testületi ülésnek aztán mintegy félszáz „érdeklődője" is volt, legtöbbjük a Magyar Gárda tagja.

Ott azonban – legalábbis az ülés nyílt részén – szóba sem kerültek Kiss Attila kijelentései, s mandátumának sorsa.

A képviselő egyébként a helyi falutévében nemrégiben úgy nyilatkozott: nem mond le testületi tagságáról. A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kocsis Tünde elmondta: a Mazsihisz ismeretlen tettes ellen közösség elleni izgatás gyanúja miatt tett feljelentést. Szerintük a nyilvános testületi ülésen, majd a falutévében sugárzott képviselői kijelentések túlmennek a véleménynyilvánítás alkotmányos szabadságán, s közvetlenül sértik bizonyos népcsoportok méltóságát. A kapitányság bekérte a testületi ülés jegyzőkönyvét és a helyi televízió felvételeit. „Ezek értékelése tart, s a rendőrség ügyészségi állásfoglalást is kért az ügyben" – tudtuk meg a sajtóreferenstől.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. invektus 2009. március 16. 12:35
  „Jó lenne ha lenne egy normális MODERÁCIÓ !!!”
 • 34. 666.hu 2009. március 12. 08:44
  „vonLichthofen... sajna ennek a suttyónak hiába magyarázol/-zunk/, piszokul ráér, gondolom anyukáék fizetik a Netet, meg a sok, -kutyának dobott tápot... 2 hete ígértem ennek a tapló-fejnek, hogy megnézetem a sunnyogó nevét/címét, de ´ - mondom magamnak´ ez a szarzsák még egy telefont sem ér meg, de most azt hiszem a beégetése már közérdek... Na, fog ez pár ismerősétől kapni...ez az egy biztos...”
 • 33. pampus 2009. március 10. 12:56
  „Mind, ha már írtam, volna, hogy még hóhérnak is pancser volna ez a "pancser"! No de itt aztán megszerezheti a sikerélményeit, ha az életben nem sikerült neki. Ő aztán nagyon tanult ember,szinte süt írásaiból a kiválasztottaknak jutó gőg és kivagyiság! Tipikus önteltség és önelégültség!”
 • 32. pancser 2009. március 10. 08:29
  „666.hu-hoz! Ez még mazsola a aszalásra sem alkalmas, rángatódzik a feje!”
 • 31. pancser 2009. március 10. 08:22
  „Humanizmus, hungarizmus tűz és víz. Pampus és vonLichthofen , menjetek Iránba mazsolát aszalni, az elnök vár benneteket, talán még a tv-ben is bemutat, mint igazának európai bizonyítékát. Persze lehet, hogy dolgoznotok sem kell mert a mazsola aszalásától megkímélnek benneteket, jól megéltek a harminc ezüstből, amit a perzsa körülmetéltektől kaptok. Bár lehet, hogy ott sem érzitek jól magatokat, mert ott is van néhány ezer zsidó és az elnök a médiák szerint külön figyelmet szán rájuk és nem engedi őket háborgatni. Bár ha ti megjelentek ott mint mazsola készítő vállalkozók soha nem lehet tudni. Viszont ott ha ellene tesztek akár szóban is a törvényekenek lehet, hogy rövidebbek lesztek egy fejjel. Annyit még a botcsinálta őrgrófnak én nem a szemétdombra kiszórt papírokból tanultam meg olvasni!”
 • 30. pampus 2009. március 10. 07:58
  „Ha valaki beírja a"Google" keresőjébe a"pancser" -t, ahhoz nem kell a börtönbe menni, hogy jellemzést kapjon a gazdájáról. Sőt azon is lehet csodálkozni , hogy egy jellemtelen emberről ennyi jellemzést írnak. Ahhoz, hogy valakivel lehessen humánus elvek alapján megvitetni az adott a valós helyzetet, ahhoz gerincesség szükséges!
  Tehát a kedves "vonLichthofen" olvasótársam várhat az idők végezetéig.”
 • 29. vonLichthofen 2009. március 10. 02:48
  „pancser,
  még mindig áll az ajánlatom, hogy találkozzunk és beszéljük meg személyesen a világ folyását. Csak te meg én, - mano a mano - ahogy az orosz mondaná.
  Arról is szót ejtenénk, hogy ki is gyaláz melyik országot. Tudod, én elsősorban Magyar vagyok - igy nagy M-el kezdve, hazám Magyarország és már kurvára unom, hogy ilyen-olyan jöttmentek lépten nyomon lefasisztázzanak engem és az országot.
  Primitiv agyaddal még azt sem tudod felfogni, hogy miről is írok valójában. Ez nem nagy baj, vannak elegen még akik megértik.
  Amellet, hogy össze vissza repkednek a gondolataid, a történelemtudásod is elenyészőnek mondható.

  A 24 és 25 alatti hozzászólásod is egy zavart és gyógyszerre szoruló elme szüleménye, nem is kisérlem meg kibogozni az értelmét, de könyörgöm áruld már el mi az értelme az utolsó mondataidnak. Kivált a mazsolás utalás valódi értelmére vagyok kiváncsi.

  U.i.: Miltaller Judit helyében iszonyuan érezném magam, ha egy olyan nímand értene egyet velem mint te

  Szóval, hol és mikor......”
 • 28. 666.hu 2009. március 10. 00:30
  „Nidddaa a pancser-bunkóka ! Mi van tahókám ? Hogy ityeg agyadban az a kis agyad ? Tahóka...már mindenhol utálják a tahó modorod. Megfogadtam,hogy a kutyám IQ.-ja alatti parasztokkal nem foglalkozom, de te, -kicsi-pöcskivétel vagy. Mikor takarodsz már a fajtádhoz ? Itt nem "faj-gyűlölők", hanem a TE fajtádat kutyának vannak, "-hál´ a jó égnek" többségben... Kis TAHÓ... tudod mi az, hogy "konzekvencia" ? Ha valaki meg elküld az anyádba, futsz a MODI-hoz ... MI ? Kis-köcsög.”
 • 27. pancser 2009. március 09. 21:05
  „26! Halálra röhögtem magam "pampus"! Tájékoztatlak, hogy az általatok nem kedvelt állam ellen harcolók mind körül vannak metélve. Azt hallottam szolidarításból már sorban álltok a műtétre valamelyik arab követség előtt, farkat cifrázni. Mellesleg Jézus is körül volt metélve, bár ti pogányok és istentelenek vagytok, mi tudtok a kereszténységről? Mindig sejtettem, hogy csekély műveltséged a börtönben szerezted, te kis sokszor s.ggbe k.rt!”
 • 26. pampus 2009. március 09. 19:38
  „pancser 4 / 3
  Olyan ember, akit könnyen be lehet csapni
  forrás: A magyar börtönszleng szótára

  pancser 5 / 4
  Sértett, áldozat
  alany, nyomci, pali, veréb, verebentyű

  forrás: A magyar börtönszleng szótára

  pancser 4 / 4
  Másokat kiszolgáló fogvatartott
  csicska

  forrás: A magyar börtönszleng szótára

  pancser 4 / 5
  Újonnan börtönbe kerülő személy
  újonc

  Ráadásul még lehet, hogy körülmetélt is!”
 • 25. pancser 2009. március 09. 17:04
  „Kedves Judit! Önnek teljes mértékben igaza van, de nem érdemes szót vesztegetni arra a tásaságra, amely gyalázkodva glasszálhat egy magyar vidéki újság fórumán. Őket azok az emberek akiket gyaláznak, sohasem bántották, pláne azok nem, akiknek emlékét sértik. Az én falumbóll az 19944-ben elhurcolt 30 főből 2 fő tért haza . A hiányzók nem Palasztínába vándoroltak, hanem megölték őket. Még 1945 március végén is vonLichthofen elvbarátai, a magukkal hurcolt 5 munkaszolgálatost vasárnap délelőtt a falu központjában álló fákra akasztották fel. Először csak elborzadtak a katolikus templomból kijövők, aztán később a bíró összeszedte a bátorságát és panasszal élt a főnyilasnál. Erre leszedték ezeket a szerencsétleneket és a falu dögtemetőjébe ásták el őket. Még halálukban is meggyalázták a nyomorultakat. Tették ezt emberek emberekkel, tették ezt olyan szellemben mint amilyen von Lichthofen és elvbarátai. Semmilyen Gáza nem ad erre felmentést. Ezért a zsinagógafüstölés ostobasága több ostobaságnál. ez bizony antiszemitizmus, fajgyűlölet. Itt nem elég a feddő szó, a Nobel díjas magyar tudósok, a világhírű magyar gyáriparosok is ezeknek a szemében csak zs...k. A képviselő remélem megkapja az elmarasztalást, mert ilyen mentalitással nem lehet senki képviselő sem Rajkán sem másutt Európában, talán Iránban igen. Javasolom is neki mindjárt vándoroljon ki és két mazsolaszárítás között ott átkozhatja azt ami neki tetszik!”
 • 24. pancser 2009. március 09. 15:58
  „23. mit keres még mindig a fórumon? Egy fajgyűlölő aki szabadon hirdetheti az igéit a mai MO-on? Kissé fucsa számomra. MO nem ilyen az emberiség aljához tartozó emberekből áll, aki összehord hetet-havat. Rasszistá, antiszemiták, takarodó egyszer és mindenkorra. Tisztességes embereket ne oktasson ki egy olyan aki tagadja a holocaustot(ezért jó néhány helyen börtön jár). "pampus" azt figyelgeti kinek milyen a frizurája stb. ez is megéri a pénzét, nem is értem hogyan jön ide ez a majomkodás. Tisztán látszik mennyire sötét. Undoritó az vonLichthofen aki még a nürnbergi tárgyalás anyagát kétségbe vonja. Von lichthofen nem valószínű, hogy a tömeggyilkosok közül való, de igen közeli körökhöz kapcsolódhat. A tengeren túlról ugat bele mindenhova, ahol a rasszizmus felmerül, teszi ezt olyan toleráns országból akinek a létét köszönheti. Ha csak egy pillanatra olyanok lennének mint ő, már régen lecsaptak volna rá.”
 • 23. vonLichthofen 2009. március 09. 13:20
  „Miltaller Judit írja - az ő helyében én biztosan visszalépnék /ti. Kiss Attia Ur helyében/
  Ez nagyon tiszteletreméltó álláspont,de... nem olvastam Kedves Judth az Ön felháborodott hozzászólását, amikor a betonfallat getthová kerített Gázát a legmodernebb F-16 os gépekkel bombázták /1400 halott, többezer sebesült/ Nem olvastam Öntől egyetlen elítélő kommentárt akkor sem, amikor kődobáló 12 éves gyerekeket lődöztek fejbe mesterlövészek ugyanazon tájakon.
  Az Ön hivatkozási módszerét már régen nem lehet komolyan venni, annak semmi köze a MAI valósághoz.
  Tudom, tanulni kell a múltból és nem elkövetni ugyanazokat a bűnöket - egyetértek, de nem kellene már a hatvan évvel ezelőtti dolgokat nyugdíjba engedni?
  Az Ön jóindulata kétségtelen, de már eléggé undorító, hogy furton-furt a mi vélt vagy valós bűnösségünket emlegetik nagyon is MAI céloktól vezérelve.”
 • 22. pampus 2009. március 09. 11:49
  „Nem tudni igaz és valós képek-e (fotók) azok, ahol so-sok országok vezetői társaságában látni fekete kalapos,vagy sávles- deklis szakállas ,illetve barkós embereket,főként, amikor valamit aláírnak. De tény az, hogy ezek közként láthatók, sok embert irritál. Még azokat is akik nemképesek felfogni a valós helyzetet és a strucc politikusok mintájára hergelik egymást! Arról meg sosem szabad megfelejtkezni, hogy a vallási révületet csak egy hajszál választ el a gyilkos tébolytól. A másik embertársak tömegének kizsákmányolásának sikere sokszor ettől függ!”
 • 21. MiltallerJudit 2009. március 09. 09:17
  „Szerintem egy önkormányzati képviselőnek jobban odakellene figyelnie, mit és hogyan mond.Igazából sohasem az fáj az embernek amit mondanak hanem az, hogy hol, mikor és hogyan mondják. A zsinagóga kifüstölése nagyon rossz mondata volt, melyre ezt a reagálást megérdemelte. Sokunkban él még a nácizmus zsidóüldözése és sajnálatos kiírtásra való törekvése. (krematóriumok) Nem tudom, hogy a képviselő Úrnak volt-e olyan hozzátartozója akit elvittek a németek annak idején és nem tértek vissza. Most már a kijelentése miatt késő bocsánatot kérnie. Sok emberben, akik rá szavaztak bizonyára megrendült a bizalmuk. Egy fontos beosztásra kapott bizalmat és ezt egy meggondolatlanul, könnyelmüen kimondott mondattal, egy perc alatt el lehet veszíteni. Én az Ö helyében biztosan visszalépnék, lemondanék, csakhát a képviselői jövedelem az nagy úr, elvesztése a mai helyzetben nagyon-nagy veszteséget jelentene.”
 • 20. civac 2009. március 08. 22:48
  „amíg fleto nem mond le, addig más se érezze erkölcsi kötelességének! Aki tönkre tesz egy országot, az takarodjon elsőként. Sőt: ő meg arab terroristázott a szaudi focistákkal kapcsolatban. Nem mondott le. NO COMMENT”
 • 19. invektus 2009. március 08. 20:32
  „NA NEM BITOM SZÓ NÉLKÜL
  SZERETNÉK MÉDIA LUFIS LENNI :d
  MEG GAZDAGODNÁK !!!!!!!!!!
  :d”
 • 18. vonLichthofen 2009. március 08. 17:22
  „Ez a túlzott érzékenység Rebbbe Lauder részéről /WJC/ több mint vicces.
  Egy kis magyar település helyi képviselője kijelent valamit, ami csak egyetlen szót tartalmaz,amibe egy évi 500 000 /ez ötszázezer/ dollárt kapó - nem keresőt irtam - beleköt.

  Egy két kérdés
  Magyarország még önálló, szuverén állam, saját törvényhozással, végrehajtó szervekkel, rendfenntartó testülettel, honvédelemmel? - vagy egy olyan ország amelynek nyilvánvaló belügyeibe egy idegen ország még csak nem is hivatalos szerve beleavatkozhat.?
  Magyarország egy olyan ország, amelynek vezetői ezt a beavatkozást nem utasítják keményen vissza, hivatkozva Magyarország onálló és szuverén voltára?
  Magyarország egy olyan ország, ahol ugyanezek a vezetők NEM védik meg a saját államporgáraikat az ilyen külföldről jövő beavatkozással szemben? Mégha Kiss Attillának nem lenne igaza, akkor is? A magyar állampolgárok ügye a magyar állam ügye és nem azoké akik a Brooklyn Heights-ről irányítják a világot.

  PANCSER, azért van ebben a pillanatban egy sokkal hatalmasabb erő, ötödik hadoszlop és titkos fegyver /vicces, ahogy írsz!/ amitől én jobban félek, mint Kiss Attila honfitársam megjegyzésétől.”
 • 17. aTibi 2009. március 07. 14:39
  „Áljon meg a menet! --pancser elvtárs.
  Velem nem kell ijesztgetni senkit, oda merek állni bárki elé!
  Különben is ti csak az .---ismeretleneket" ----ismeritek!

  Sajnálom Kiss képviselőt,hogy tud "ismeretlenül" ennyi gondot okozni szegény, önzetlen zsidó szervezetnek?

  Lehet jövőre az egész képviselő testületet, rasszistázzák? ---ha nem találják meg az ismeretlent?

  Húú---nem folytatom mert jön a radíros bácsi és töröl!”
 • 16. Totyis 2009. március 07. 14:17
  „Milyen rasszizmusrol beszél tisztelt "pancser"? Ezt az országot kommunisták és a csatlósaik /SZDSZ, MDF/ tették tönkre! Azért háborognak mert ha valaki zsidózik mindenki rasszizmusról beszél ez nevetséges ha kiesik az SZDSZ ez senkinek sem tünik majd fel! Mert magyarországon REMÉLEM nincs annyi buzi meg drogos hogy mégegyszer a parlamentbe kerüljenek! Magyarország JOBBAT ÉRDEMEL!!!”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezáratlan akták egy év után is

Mosonmagyaróvár - A napokban volt egy éve, hogy egy tizenhárom éves mosonmagyaróvári kamasz kizuhant… Tovább olvasom