Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Kisfiát megölte, felesége életveszélyben

A családfő eladósodástól való félelme vezetett egy családi tragédiához, ami Mosonmagyaróváron történt.

A nagypapa.
Vélhetően a családfő eladósodástól való félelme vezetett ahhoz a családi tragédiához, ami csütörtök reggel történt Mosonmagyaróváron. Egy harmincéves férfi, miután meggyilkolta hétéves kisfiát és súlyosan megsebesítette feleségét, magát is meg akarta ölni.

„Az a tető az oka mindennek. Bárcsak robbanna föl. Soha többé nem jön át az udvarra játszani a kisgyerek" – elcsukló hangon, könnyeivel küszködve csak ezt hajtogatta a nagypapa Mosonmagyaróváron, a Terv utcai ház előtt fel-alá járkálva. Bent a szobában holtan feküdt hétéves kis unokája, a kisfiú édesanyját pedig életve szélyes állapotban szállították kór házba.

A nagypapa később hozzá tette: „Borzasztó, hogy az unoká mat kell eltemetnem." Az osztályképen Tomi már nem szerepelhetett A környéken mindenkit megdöbbentett a szerda reggeli családi tragédia. A szomszédok és az is merősök szerint semmi előjele nem volt a szörnyűségnek. A 30 éves D. Tamás kézbesítőként dolgozott a postán, 27 éves felesége pedig a közeli élelmiszerboltban volt eladó. A fiatal házaspár 7 éves kisfia szeptemberben kezdte az is kolát. Osztálytársai, barátai és tanárai szerint is kedvesnek, életvidámnak ismerték meg Tomit, aki mindenkivel szívesen barátkozott.

Az iskolában éppen csütörötkön készültek az osztályképek. Tomi azonban ezen már nem szerepel hetett, mert reggel 7 óra körül meghalt. Egy döbbenetes és ért hetetlen bűncselekmény áldozata lett. Saját édesapja ölte meg.

Percről percre

Az elsődleges rendőrségi vizsgálat szerint a család tegnap éppen reggelihez készülődött, amikor az édesapa minden előzmény nélkül felkapta a húszcentis pengehosszúságú kenyérvágó kést, amivel szinte szó szerint összekaszabolta feleségét és kisfiát. Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak elmondta: a kisgyereket az apa mellkastájékon, hason, illetve a könyöke fölött szúrta meg, s a gyerek a helyszínen életét vesztette. A feleséget testszerte szúrt súlyos sebekkel szállították kórházba.

A Lajtába ugrott

A tett színhelye.
A borzalmas tette után a családfő biciklire ült és a közeli Gorkij utcai Malom-ági Lajta-hídhoz tekert, ahol öngyilkossági szándékkal a vízbe ugrott. A járókelők a tűzoltókat értesítették, hogy egy férfi a vízbe esett. Grósz József tűzoltóparancsnok lapunknak elmondta: a riasztás után vízi mentésre készültek, ám mire a helyszínre értek, a férfi a partra úszott. Egy közeli elektromos elosztószekrény mellett feküdt és abba próbált belenyúlni. A tűzoltók a láthatóan zavart elméjű férfihez mentőt hívtak, akik aztán kórházba szállították – tájékoztatott a parancsnok. A férfi olyan állapotban volt, hogy a rendőrök még órákig nem tudtak vele egyáltalán kommunikálni. Később aztán a győri kórház pszichiátriai osztályára szállították, ahol a nyomozóknak annyit elmondott, hogy ő késelte meg a családtagjait. A rendőrség emberölés megalapozott gyanújával őrizetbe vette.

A tetőtér meg a fűtés

A tragikus eset híre futótűzként terjedt a környéken. A szomszédok döbbenten és értetlenül állnak a történtek előtt. Nem találnak magyarázatot a férfi tettére, akit tisztességes, dolgos embernek ismertek, nem tudtak róla, hogy bármi probléma lett volna a fiatal házaspár között. Annyit azonban elmondtak, hogy az elmúlt időszakban a fiatalember viselkedése megváltozott.

A család nemrégiben határozta el, hogy beépítik a kis lakás tetőterét. Az építkezés anyagi fedezetének előteremtése foglalkoztatta a férfit. Emellett az ismerősök elmondása szerint anyagi gondok emésztették a családfőt azért is, mert megoldást kellett találnia otthonuk fűtésére, mivel az év végén megszűnik ott az eddigi távfűtés. Ebből adódóan viselkedése is megváltozott, amiért orvosát is felkereste, aki nyugtatókat írt fel neki. A szükséges dózist szerda este is bevette.

A fiatalember tegnap ment volna ismét orvoshoz. A szomszédos házban élő édesanyja reggel az ért ment át hozzá, hogy erre figyelmeztesse. Odaérve az ablakon keresztül látta, amint menye az üveg mögött áll és erősen vérzik, majd elesik. Az asszony erre sikoltozni kezdett, mire egy járókelő odament hozzá. Együtt mentek be a házba, ahol az előszobában a padlón feküdt a fiatalasszony, körülötte minden csupa vér. Megszólalni már nem tudott, ám szemével a szoba felé jelzett, ahol az ágyban már holtan feküdt a hétéves kisfiú. A rendőrség elsődleges vizsgálata szerint lehetséges, hogy a családfő eladósodástól való félelme vezetett a tragédiához.

Fekete zászló az iskolán

A közeli Fekete-iskola homlokzatára már tegnap délelőtt kitűzték a fekete zászlót. A pedagógusok és diákok együtt gyászolják Tomit. A kisfiú osztálytársaival az igazgató személyesen közölte a megdöbbentő hírt: társuk nem jön többé iskolába. Mandl Andrásné könnyeivel küszködve beszélt a kis tanítványukról.

– Rendkívül szeretetre méltó, szorgalmas kisfiú volt, akit mindenki nagyon szeretett. Elképzelni sem tudjuk, hogy mi történhetett. Korábban Tomi édesapja is ide járt iskolába, örömmel hozta kisfiát ebbe a közösségbe. Jól ismertük az apát is, semmi előjelét nem láttuk ennek a tragédiának. Az osztálytársakat is rendkívül megdöbbentették a történtek. Egyperces néma felállással emlékeztek meg társukról, valamint kértem, hogy holnap mindenki hozzon magával egy gyertyát, amit majd közösen meggyújtunk. Fontos, hogy a gyerekek kibeszéljék magukból ezt a rettenetes esetet, társuk elvesztését – mondta az igazgató.
Tegnap estére már az ismerősök, barátok mécsesei ott világítottak a tragédia színhelyén.

Két orvoscsoport műtötte

A 27 éves fiatalasszonyt életveszélyes sérülésekkel szállították a mosonmagyaróvári Karolina kórház traumatológiájára. Dr. Vermes Tamás osztályvezető főorvos lapunknak elmondta: a nő súlyos gége-, légcső- és nyakiizom-sebesüléseket szenvedett, valamint a hasüregi szervei közül lépe, gyomra és rekeszizmai sérültek. Emellett jobb oldali vesetájékon érte szúrás, illetve mindkét kezén ideg- és izomsérüléseket szenvedett.

A fiatalasszonyt a délelőtt folyamán két orvoscsoport – baleseti sebész, gégész, hasi sebész és kézsebész – műtötte egyidejűleg, állapotát sikerült stabilizálni, ám továbbra is életveszélyben van és további operációk várnak rá – tájékoztatott a főorvos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sebességcsökkentő radarok az M1- esen

A tervek szerint telepített, fix sebességmérőket helyeznek el a közeljövőben az M1-es autópálya azon szakaszaira, ahol gyakrabban fordult elő halálos baleset. Mint ismeretes, legutóbb múlt pénteken négyen haltak meg a lébényi csomópontnál. Az autópálya-rendőrség júliusi megalakulása óta összesen hét halálos kimenetelű baleset történt az M1-es autópályán Tovább olvasom