Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Kisember nagy kiállítása

Az Autizmus napján Mosonmagyaróváron Balogh Tamás tizenhárom esztendős tanuló munkáiból nyílt kiállítás a Fehér Ló Közösségi Házban.
Autizmus: Balogh Tamás édesanyjával a kiállítás megnyitóján.
A mosonmagyaróvári Éltes-iskola keretein belül már több éve működik autistacsoport. Itt tanul Balogh Tamás is, akiről már egészen korán kiderült rajztehetsége. Több iskolai kiállítás és jó néhány sikeres rajzpályázat után most a nagyközönségnek is bemutatkozhat. Az autizmus napján a Fehér Ló Közösségi Házban nyílt tárlata, melyet tanárai kezdeményeztek és a Reménység Alapítvány segítségével valósulhatott meg.
Sajátos képi világ az övé. Formái, vonalvezetése rendkívül jellegzetesek. A kiállítás megnyitó szavaiban Nády Mária költőnő találóan „meseszőttesnek" nevezte alkotásait.
Tamás elmondta: legszívesebben színesben dolgozik, de néha egy-egy fekete-fehér grafika is készül. Többnyire könyvből rajzol, vagy filmélményeit gondolja tovább a papíron. Kedvenc témája az épület, amely sok kicsiny téglából áll, a házak ablakai sötétek.
Megihlette őt a kínai nagy fal is, és több híres amerikai épület. Szívesen rajzol még autókat és néhány portét is bemutatott a közönségnek a mintegy félszáz képből álló kiállításon. Mindennap rajzol.
A megnyitóünnepségen nagyon fontos volt számára édesanyja jelenléte, aki mindenben támogatja Tamást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem vonják vissza a megszüntető határozatot

Szentkuti Károly alpolgármester pénteken rendkívüli sajtótájékoztatón reagált a… Tovább olvasom