Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Kisebb uszoda az Orgona utcában: közel egy éve nem tudja elvégezni az útfelújítást az önkormányzat - fotók

"Az Orgona utca 200 méteres szakasza járhatatlan. A sáros, mély víztócsás úton - melynek közepén bokor is van - gumicsizma és autó nélkül átkelni lehetetlen" - írta Olvasónk.

Kedd, 10.14 - "Legyünk türelemmel, mivel igazgatósági döntés szükséges az út átadáshoz" 

"Hiába szeretnénk lassan egy éve felújítani az Orgona utcát, nincs erre lehetőségünk, mivel a földhivatali bejegyzés szerint az út kezelője a Lajta-Hanság Mezőgazdasági Termelő, Kereskedő és Szolgáltató Zrt." - kezdte a kisalfold.hu-nak Dr. Tóásóné Gáspár Emma, Máriakálnok polgármestere.

"Közel egy éve, 2014. január 17-én küldtük első levelünket az Orgona utca ügyében az Állami Vagyonkezelőnek. Idén január 6-án arról tájékoztatott bennünket a Lajta-Hanság Mezőgazdasági Termelő, Kereskedő és Szolgáltató Zrt., hogy legyünk türelemmel, mivel igazgatósági döntés szükséges az út átadáshoz.

"Az Orgona út rendbetételére árajánlatot is kértünk"

Természetesen megértem az Orgona utcában lakókat, hogy az ő türelmük véges, hisz nagyobb eső után legfeljebb autóval vagy gumicsizmában tudnak közlekedni a házuk előtt. Az Orgona út rendbetételére árajánlatot is kértünk: 2 millió forintból tisztességes utat kapnánk.

Ezt a munkát - a Malom dűlői útjavításokkal együtt - tavasszal szeretnénk elvégezni, remélhetőleg, addig elhárulnak a jogi akadályok. Az elmúlt években 24 millió forintot költöttünk útfelújításra, idén körülbelül 10 millió forintos keretet szánunk erre" - zárta szavait Dr. Tóásóné Gáspár Emma.

Nem a Közúthoz tartozik a szóban forgó utca

"Máriakálnokon két utca tartozik társaságunk kezelésébe, ezek a település fő útvonalán helyezkednek el, vagyis csak a Petőfi és Rákóczi utca üzemeltetése a mi feladatunk.

Az Orgona utca a Petőfi utcából nyílik. A fotókon is jól látható, hogy gyakorlatilag földútról van szó, amely nem rendelkezik az országos közutakra jellemző paraméterekkel" - válaszolta megkeresésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Nem árt tudni! Ide kattintva tekinthetik, melyik út áll a Magyar Közút kezelésében.

Több hetes betegszabadságon a Lajta-Hanság Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatója 

A kisalfold.hu próbálta elérni a Lajta-Hanság Mezőgazdasági Zrt. vezetőjét, Preiner Józsefet, s kérdéseket feltenni neki.

A titkárságon azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a vezérigazgató több hetes betegszabadságon van, s a szóban forgó ügyet várhatóan tavasszal, április magasságában tűzik napirendre az igazgatósági ülésen.

Ez a hír az Orgona utca lakóinak nyilvánvalóan nem túl örömteli.

Vasárnap, 19.36

"Az Orgona utca 200 méteres szakasza járhatatlan. A sáros, mély víztócsás úton - melynek közepén bokor is van - gumicsizma és autó nélkül átkelni lehetetlen" - írta Olvasónk.


Fotók: Tudósító
Fotók: Tudósító


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó hangulat és jótékonykodás

Egymást érik a bálok Mosonmagyaróváron, ahol a farsangi időszakban nincs olyan hétvége, hogy ne szórakozhatnánk valamilyen rendezvényen. Tovább olvasom