Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Kiscsillagok és új Gyermekönkormányzat is született

A levéli Német Nemzetiségi Általános Iskola szülői munkaközössége idén is megrendezte a vetélkedőkkel, játékokkal tarkított iskolai gyereknapot, ahol újabb kiscsillagok és új GYÖK is született.
A tavalyi évben a Kultúrház felújítása miatt rendhagyó módon a játszótéren rendezték meg a programokat, az ideit pedig már kirándulással és túrázással képzelték el a Levéli pedagógusok. Azonban, győzött a hagyomány.

Az iskola tanulói idén is "túlélő túrával", azaz akadályversennyel indították a napot. Délelőtt a faluban elszórtan lévő ellenőrzőpontokon várták a csoportokra osztott gyerekeket az iskola tanárai, ahol különböző játékos feladatokat kellett minél jobban, ügyesebben végrehajtaniuk.

A versenyek délután is folytatódtak: a gyerekek megmérettethették magukat az aszfaltrajz versnyen, a tengó bajnokságon, és az idén is nagysikerű élőcsocsó bajnokságon. A délutáni vetélkedők közben arcot festethettek, lufiállatot hajtogathattak és papírvirágot készíthettek az alkotni vágyók.

Galéria

A vetélkedő utáni délutáni programok változatosak voltak, idén a Gabalyda Bábszínház "Csodakút" című előadásával kezdődtek. A szülői munkaközösség szervezésében sor került a tavaly nagy sikereket elért levéli Kiscsillag születik vetélkedőre, melyben az iskola vállalkozó szellemű diákjai mérhették ösze tehetségüket a legkülönfélébb kategóriákban. Volt viccmesélő, erre a versenyre alakult tánccsoport, és egyéni énekes-mesemondó produkció is. A kiscsillagok után a Cintia Klub táncosai tartottak bemutatót.

Galéria
A idei évben került sor a levéli Gyermekönkormányzati választásra is, az újonnan megválasztott testület a kiscsillagok után vehette át megbízólevelét Papp Zoltán polgármestertől. A testület képviselői lettek: Bartalos Balázs, Tolnai Blanka, Tolnai Boglárka, Kilhoff Rebeka, Nagy Dóra, Mayer Izabella és Takács Péter, a polgármester pedig Tompa Rita lett - mandátumuk két évre szól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltóverseny Lébényben - fotók

Képriport a szombaton Lébényben rendezett tűzoltóverseny első részéről. Tovább olvasom