Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Kisbicikli a temetői konténerben

A dunaszigeti vadkempingezők többsége a sátor helyén hagyja szemetét, vagy a temető konténereibe, a szelektív gyűjtőedényekbe gyömöszöli .
Tóth István dunaszigeti polgármester szerint a Szigetköz ügyének rendezetlensége miatt szervezetlenül özönlenek a vadkempingezők a térségbe.

– A jó oldala ennek az, hogy jönnek, a rossz pedig az utánuk hagyott szemét, s hogy minden ezzel járó gond az önkormányzatra hárul – kezdi.
– Sokan drágának találják a hivatalos kempingeket és sátorozóhelyeket, ezért a tájvédelmi körzet és a vízügyi igazgatóság területein vernek tábort. Talán még ez sem lenne baj, azonban a keletkező hulladékot a helyszínen hagyják, a temetők konténereibe rakják vagy belegyömöszölik a szelektív hulladékgyűjtő edényekbe.
A „romantikus" tűzrakáshoz élő fákat vágnak ki, de már „szemet vetettek" a vadászlesekre is.

– Gyakorlatilag a szervezetlen tömegturizmus összes káros hatása az önkormányzatoknál csapódik le. Ezt már igen nehéz tolerálni – mondta Tóth István.

A polgármester azt is hozzátette: idén már másodszor kénytelen konténert rendelni, hogy ez a szemét eltűnjön a településükről. Nemrégiben a doborgazszigeti temetőnél elhelyezett konténerbe még egy kisbiciklit is beletettek – vélhetően turisták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyertyától égett ki teljesen egy lakás?

Az éppen arra járó rendőrjárőrök vették észre, hogy lángok csapnak ki egy mosonmagyaróvári, Szent… Tovább olvasom