Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Kis község, kis lépések

Újrónafő éves költségvetése átlagosan 68–70 millió forint. Ebből körülbelül 8–10 millió forint jut a „kis lépegetésre", az újításokra.
Kertész Attila polgármester szavai szerint idén is lesznek kisebb munkálatok a faluban. Az Alkotmány utca egyik felét már tavaly ősszel sikerült leaszfaltozniuk, így a megmaradt másik felét idén tavasszal szeretnék elkészíteni, melegaszfaltból. Ez közel 10 millió forintba kerül, s saját erőből finanszírozzák.

A polgármester szerint az elsődleges céljuk az, hogy az önkormányzat működjön. Ezenfelül idén befejezik a fedett biciklitároló építését. Ezt már tavaly, az év második felében elkezdték, s reményeik szerint tavaszra tető is kerül rá. Emellett az iskolaudvart is rendbe teszik. Az oktatási intézmény 2007 óta nem működik.

Szerencsére az épület nem áll üresen, mivel a helyi polgárőrség irodája ott kapott helyet, miként a testépítő klub és a bicikliscsapat is. 2008-ban kidolgoztak egy hasznosítási tervet az ingatlanra, ám pénz híján nem tudják elkezdeni a munkálatokat. Közösségi házzá szeretnék átalakítani, ám ennek költsége több mint 70 millió forint, s ez az egész éves költségvetést felemésztené.

Jövőre, 2015-re beindulnak az új pályázatok, így ezek önrészére próbálnak félretenni. E remélt forrásokból szeretnék a néhány éve felújított községháza tetőzetét lecserélni. Ugyanígy az óvodáét is, kiegészítve annak külső szigetelésével, s napkollektorok felszerelésével. Emellett több útfelújítás is szerepel az elkövetkezendő ötéves tervben. 2015-ben talán meg tudják valósítani a polgármester szerint a LEADER-program keretében az egységes utcanév- és házszámtáblákat is.

Kis község, kicsi költségvetés, sok terv. „Újrónafő, ahol élni jó, de ezért tenni is kell, másképp nem megy" – fogalmazta meg Kertész Attila polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A körte volt a nyerő pálinka

31 induló 103 üveg párlatát értékelte az öttagú zsűri az immár hagyományos pálinkaversenyen… Tovább olvasom