Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Kipakolták a határőrlaktanyát

Mosonmagyaróvár - Fémtolvajok szinte minden vasból készült berendezést elvittek a mosonmagyaróvári egykori határőrlaktanyából. A hosszabb ideje üresen álló objektumban lefűrészelték a radiátorokat és még a lépcsők fém élvédőit is lefeszegették.
Az ipartelepi egykori szigorúan őrzött határőrlaktanyában az utóbbi időben már nincsenek katonák. A kaszárnya bezárását követően a határőrség kiköltözött az épületből.

A bútorokat és berendezéseket ugyan magukkal vitték, de az épületgépészeti eszközök, szerkezetek megmaradtak a laktanyában. Egészen az elmúlt hetekig.

Az épület zárva volt ugyan, ám miután nem áll folyamatos őrzés alatt, a fémgyűjtők viszonylag gyorsan felfedezték a számukra aranybányát jelentő objektumot.
A határőrség a napokban fedezte fel, hogy ismeretlenek felfeszítették az ajtót. A döbbenetes látvány csak ezt követően fogadta őket, amikor beléptek az épületbe.

A laktanyából szinte minden fémből készült tárgyat elvittek a tettesek. Lefűrészelték a termekben a radiátorokat, a falakon, lépcsőkön lévő fémből készült sarok- és élvédő elmeket lefeszítették, sőt, még az alagsorban lévő többmázsás aggregátorról is leszereltek minden mozdítható fém alkatrészt.

A tolvajok összesen mintegy 2,4 millió forint értékű vasat vittek el a laktanyából. A behatolással és a zsákmány megszerzésével pedig további több százezer forintos kárt okoztak. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított nyomozást az ügyben.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fafaragáshoz be kell érni

Bezenye - A fa a világ legszebb anyaga, ami a bölcsőtől a koporsóig elkísér minket – vallja… Tovább olvasom