Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Kinőtték az óvodájukat a majoroki gyerkőcök

Mosonmagyaróvár - A majoroki ovisok kinőtték az óvodájukat. Az épület tetőterének beépítésével két csoportszobát nyerhetnének.

A kedvező pályázatokban reménykednek.

Bár a majoroki óvoda csupán száz férőhelyes, jelenleg 132 kisgyereket látnak itt el. Egyre nagyobb az igény a szolgáltatásaira, ugyanis a városrészhez több fejlődő lakópark is tartozik. A Duna-, a Sun-lakóparkban és a Gyöngyös-telepen is főként fiatal családok telepednek le, így hosszú távon biztosított a gyereklétszám.

– 15–20 éve jellemző nálunk a harmincas csoportlétszám. Az óvodánkban négy csoportot tudunk indítani évente, pedig jóval többre lenne igény. Elsősorban a hely hiánya akadályoz bennünket – magyarázza Graflné Rikker Marianna óvodavezető. Többféle bővítési lehetőségben gondolkodtak, a legköltséghatékonyabb megoldásnak a tetőtér beépítése tűnik. Ehhez a tervek elkészültek, csak a megfelelő pályázatra várnak, ugyanis a fenntartó önkormányzatnak ez saját forrásból túl nagy költséggel járna.

Szűkösen férnek el a nagy gyereklétszám miatt az ovisok a csoportszobákban.
Szűkösen férnek el a nagy gyereklétszám miatt az ovisok a csoportszobákban.

Az óvodánkban négy csoportot tudunk indítani évente, pedig jóval többre lenne igény. Elsősorban a hely hiánya akadályoz bennünket - mondta Graflné Rikker Marianna.
– Óvodánk hátránya egyben előnyökkel is jár: kicsi, de családias – teszi hozzá az óvodavezető. A jelenlegi 132 kisgyerekről nyolc óvónő gondoskodik. – A gyerekeink mindennap jókedvűen jönnek, hiszen a játékos délelőttöket meghitt környezetben, kedves és felkészült óvó nénikkel töltik. Fejlődésükhöz minden feltétel adott, aminek biztosítása a szülők segítsége nélkül nem valósulhatna meg – hangsúlyozza Graflné Rikker Marianna.

Az udvaron gazdag játékpark várja a gyermekeket, továbbá fakultatív foglalkozások – sakk, balett – segítik elő fejlődésüket. Fontos szempont az intézményben a gyermekek egészséges életmódra való nevelése is. A szülők és az óvoda jó kapcsolatát igazolja a sok közös program.

Olvasóink írták

  • 1. nagy_greg 2010. április 29. 10:30
    „A szulok hozzajarultak ehez? En nem engednem, hogy kepeket tegyenek fel a gyermekeimrol a net-re. Ja, es illegalis is. Ja, mi mas? A cikkbol/kepbol kiderul az is, hogy hova is jarnak a gyerekek. Most mar igy biztosan NAGY biztonsagban vannak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magát is bírálta, lemondott a jegyző

Lemondott posztjáról dr. Orbán Géza, Mosonmagyaróvár jegyzője. E hónap végéig vezeti még a hivatalt. Tovább olvasom