Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Kinek jár mentesség a fizetőparkolókban?

A mosonmagyaróvári fizetőparkolókat díjmentesen használók körét akarta rendeletileg bővíteni a városi képviselő-testület. Az ellenvélemények nyomán erről is elhalasztották a szavazást a városatyák.
Egy többször módosított önkormányzati rendelet szabályozza azoknak a körét, akik a mosonmagyaróvári fizetőparkolókat ingyen használhatják. Azóta a megváltozott körülmények miatt a jelenlegi szabályozás már nem fedi le azon érintettek körét, akik közcélú vagy közhasznú tevékenységet folytatnak a város területén, így a parkolási díj fizetése esetükben nem indokolt.

Ezért a városháza álláspontja szerint célszerű lenne mentesíteni a díjfizetési kötelezettség alól az egészségügyi alapellátás ügyeleti autóit, valamint az alapellátásban dolgozók járműveit, illetve a közérdekű tevékenységet végző szervezetek és a polgármesteri hivatal járműveit. Ennek érvényesítésére Kovács Gergely alpolgármester rendelettervezetet terjesztett a képviselő-testület elé. Az alpolgármester szerint ennek elfogadásával csupán egy eddig is működő gyakorlatot legalizálnának.
Az ülésen dr. Tóásó Gyula (MSZP) emelte fel szavát a kezdeményezés ellen, mivel szerinte, ha ingyenes „kiskapukat" nyitnak, félő, hogy az egész rendszer összeomlik.

A szocialista képviselő úgy véli, túl tág és általános az érintettek körének meghatározása. Szabó Miklós (MDF) szerint is nagyon sokan visszaélnének ezzel a lehetőséggel.

A képviselő-testület végül dr. Pap János (Fidesz) javaslatára nem szavazott a rendelettervezetről. Gondosabb előkészítés és felmérés után a következő ülésen tűzik újra napirendre a témát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportolók szép ünnepe

Jubileumi, tizedik sportgálán köszöntötték a város legeredményesebb sportolóit a hétvégén… Tovább olvasom