Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Kilencvenmillió forint kell egy szezonra

A Mosonmagyaróvári TE 1904 felkért elnökjelöltje döntése előtt átvilágíttatta az egyesületet. Kiderült: legalább 85–90 millió forint kell az idei NB I/B-s szezon biztonságos befejezéséhez. Most összvárosi gyűjtés folyik a pénz előteremtésére.
Már jó ideje lemondott az MTE 1904 korábbi elnöke. Az idén százéves egyesület nemrégiben erre a társadalmi posztra Szeredi Ádámot kérte fel. A jelölt döntése előtt fel akarja mérni: van-e valós városi igény és gazdasági erő a másodosztályú klub működtetésére.

Érdeklődésünkre Stipkovits Pál polgármester elmondta, az önkormányzat összességében 33 millió forinttal támogatja idén az MTE-t. Ez a pénz a létesítmény-fenntartásra, az utánpótlás-nevelésre és a másodosztályú labdarúgóklub csapatainak versenyeztetésére nem elég. A nyáron elkészült a Wittmann parki sporttelep hangosítása, az öltözők felújítása és a napokban rákerül a ponyva az új fedett lelátóra is.

Mivel az egyesület jó ideje elnök nélkül van, s a múlt szezonról is voltak pénzügyi elmaradásai, a felkért elnökjelölt, Szeredi Ádám, mielőtt döntene a tisztség elfogadásáról, a napokban átvilágíttatta az egyesületet. Ebből kitűnt, az MTE biztonságos működtetése 85–90 millió forintba kerül e szezonban. Ez a pénz az egyesület költségvetésében nem áll rendelkezésre.

A polgármester hangsúlyozta: Mosonmagyaróvár presztízse nem engedi meg, hogy az MTE esetleg idény közben visszalépjen a másodosztálytól. Ezért levelet írt a város vállalkozóinak, s személyes találkozóra is invitálta őket. E tárgyalások a napokban is tartanak, s első tapasztalatai igen kedvezőek. A hiányzó összeg kétharmadára már konkrét ígérvényük van szponzori és támogatói szerződések révén. Reméli, hogy e héten a hiányzó egyharmadra is találnak forrást és támogatót. Így jó esetben szeptember második hetében az MTE közgyűlése megválaszthatja az új elnökséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szennyvízcsatorna egymillió forintért?

Az egyik mosonmagyaróvári Grábner utcai ingatlan osztrák tulajdonosa szerint azért követelnek tőle… Tovább olvasom