Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Kilencvenéves lesz a nyugdíjasklub elnöke

Hamarosan a kilencedik ikszet tölti be a mindig aktív Szabó Józsefné Gizi néni, a Majoroki Nyugdíjas Klub elnöke. Otthonában kerestük meg születésnapja előtt és arra kértük, meséljen Majorok szépítéséről.
Gizi néni egy Pannonhalma melletti településen született. Mókázva mesél arról, hogyan került a Lajta-parti városba fiatalasszonyként.

– A leendő férjem eljött Pannonhalmára a búcsúba és ráfizetett. 1948-ban házasodtunk össze, akkor telepedtem Mosonmagyaróvárra. A párom szabóként tevékenykedett. Én az ő munkáját háztartásbeliként segítettem – kezdi a beszélgetésünket.

Szabó Józsefné Gizi nénit húga, klubtársai szeretete veszi körül.
Szabó Józsefné Gizi nénit húga, klubtársai szeretete veszi körül.

Gizi nénit 83 éves húga gondozza, miután az év végén, illetve januárban két műtéten is átesett érszűkület miatt és egyik lábfejét elveszítette. Ottjártunkkor éppen a Majoroki Nyugdíjas Klub egy csoportja is látogatást tett nála a hétfői klubfoglalkozás előtt.

Szabó Józsefné az anya- (egy fia született) és feleségszerep mellett azonban a közösségért is tevékenykedni akart. Időseket, nagycsaládosokat segített.

A Majorokban alakított szervezet keretében különféle előadásokat tartottak, a főzés, kézimunkázás, varrás fortélyait tanulták. Alapítója volt és mostanáig vezetője a Majoroki Nyugdíjas Klubnak (a klub nevet mintegy tíz éve vették fel). Boldogan meséli, hogy felléptek-fellépnek a Ki mit tud? vetélkedőkön tánccal, vidám jelenetekkel, verssel, énekkel. A Theatrum ad Flexum színtársulattal is közösen szerepelnek a nyugdíjasklub tagjai.

– Mindig is példát akartam mutatni. Most az ad erőt a gyó-
gyulásra, hogy látom, ragaszkodnak hozzám a klubtársaim, ismerőseim, akik szeretettel látogatnak engem. Tudom, hogy ezért is erősnek kell lennem – fűzte hozzá a kora ellenére is még mindig energikus Gizi néni.

Olvasóink írták

  • 2. RUDI 2012. március 08. 16:31
    „További, jó egészséget,még még , sok örömet kívánok Gizi néninek.”
  • 1. Ambar 2012. március 07. 20:57
    „Nagyon jó egészséget kívánok ismeretlenül Gizi néninek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselői fogadóórák

Ügyfélfogadást tart Faddi Horváth Pál önkormányzati képviselő ma délután 2-től 3 óráig az… Tovább olvasom