Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Kilencéves kislány halt meg a lébényi tragikus balesetben

Egy kilencéves kislány vesztette életét pénteken kora délután Lébényben egy baleset során. Egyelőre ismeretlen okból tért le az útról, majd borult fel az Opel, melyben utazott. Nem messze a tragédia helyszínétől egy kereszt magasodik, melyet az elhunyt gyermek családjának egy elődje állíttatott háborúból való hazatérte emlékére – hálából.


A tragikus baleset a rendőrség eddigi adatai szerint úgy történt, hogy egy Opel Vectra a Dózsa György utcában haladt, amikor ez idáig ismeretlen okból letért az útról. Az autó a padkára hajtott, majd az oldalára borult. A benne utazó 9 éves kislány a kocsi alá szorult és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A kocsit vezető nőt a mentők kórházba szállították.A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, így arra próbálnak választ keresni, hogy miért tért le a kocsi az útról, illetve az autóban utazók használták-e a biztonsági övet.

A Kisalföld információi szerint az Opelt a balesetben elhunyt kislány családjának tagja vezette. Állapotáról a mosonmagyaróvári Karolina Kórház  ügyeletes orvosa a család kérésére  nem kívánt nyilatkozni.
Hírforrásunk szerint a tragikus körülmények közt meghalt kislány már Mosonmagyaróváron lakott. Édesapja néhány éve váratlanul elhunyt. „Szeretek táncolni, a tesómnál ... »nyaralni«, a családommal lenni, templomba járni..." – olvashatók a gyermek sorai az egyik közösségi portálon.

A tragikus körülmények közt elhunyt kislány a mosonmagyar-
óvári Piarista Általános Iskola és Gimnázium növendéke volt. Farkas István igazgató megkeresésünkre elmondta: az iskola osztozik a család gyászában és fájdalmában. A kislány minden túlzás nélkül egy igazi angyal volt. Az igazgató három éve egy betlehemi ünnepségen figyelt fel rá, azóta folyamatosan nyomon követte a sorsát. Mélyen lesújtotta őt is a tragikus baleset híre.

A mostani baleset helyszínének közelében áll egy fogadalmi kereszt, melyet a család egy elődje hálából állíttatott háborúból való hazatérte emlékére.

Tragédia Darnózseli határában.  Hasonló gyermektragédia történt 2003 januárjában Darnózseli határában. Akkor egy személyautó tartott Halászi felé, amikor nem sokkal Darnózseli után a lefagyott úttesten megcsúszott, keresztbe fordult és ütközött a vele szembejövő kocsival, majd a tengelye körül többször megpördült, végül az út menti árokban állt meg. Az autó jobb első ülésén utazó tizenkét éves kislány a pörgés közben kirepült, majd az autó alá szorult. A gyermek a kórházban belehalt sérüléseibe.
 A rendőrség keresi a válaszokat a kérdésekre: miért tért le a kocsi az útról, s az utazók használták-e a biztonsági övet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felkutatják a szabálytalanságokat

Mosonmagyaróvár - A betemetett árkok és a csatornába kötött illegális csapadékelvezetők esőzésekkor… Tovább olvasom