Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Kiköltözik a belvárosból a városüzemeltető

Mosonmagyaróvár - Mintegy 300 milliós beruházással egy új, korszerű telephely kialakítását tervezi a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. A fejlesztés részeként eladják egyebek mellett az egykori Sattler-villát is.
Nagyszabású telephelyfejlesztésbe kezdett a mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó Kft. A cél, hogy a társaság jelenleg a város különböző pontjain található telephelyeit egy területre, az egykori szovjet laktanyába költöztessék.

A cég egyik telephelye a Régi Vámház téren működik. A mintegy 3 ezer négyzetméteres belvárosi ingatlanon tárolják a társaság munkagépeit. Tavaly óta, a Joule Kft. beolvadásával a VÜF tulajdonába került a Szent István király úti egykori Sattler-villa. Mint ismeretes, ez a korábbi önkormányzati ingatlan a kórház rekonstrukciójával vált feleslegessé évekkel ezelőtt. Az egyesített Mosonmagyaróvár első polgármestere, Sattler János egykori villája az elmúlt évtizedekben tüdőgondozó állomásként működött. Az 1931-ben épült 227 négyzetméteres villát és a hozzá tartozó 1072 négyzetméteres területet néhány éve az – egyébként önkormányzati tulajdonú – Joule Kft. vásárolta meg a várostól, majd újította fel teljesen. A VÜF telephelyfejlesztése során ezt a két ingatlant is szeretné értékesíteni.

Városüzemeltető: Nap mint nap a belvárosból indulnak a munkagépek.
Városüzemeltető: Nap mint nap a belvárosból indulnak a munkagépek.

Kosár Tibor ügyvezető lapunknak elmondta: a képviselő-testület már korábban határozott arról, hogy a cég két telephelyét összevonja. A jelenlegi belvárosi ingatlan már alkalmatlan erre a célra, a társaság egyre gyarapodó munkagépparkja a magyaróvári belvárosból indul nap mint nap, ami gyakorta okoz problémát. A hosszú ideje megoldatlan helyzetet orvosolja majd az a közeljövőben induló, mintegy 300 milliós beruházás, amivel a VÜF a Barátság utcai egykori szovjet laktanya területén alakít ki egyetlen központi telephelyet. A fejlesztést a cég részben uniós forrásból kívánja megvalósítani, a szükséges önrészt pedig a meglévő ingatlanjai értékesítéséből fedeznék. Elkezdődött már a telephelyek értékesítése. Ennek keretében a Sattler-villa és a Régi Vámház téri ingatlan mellett eladják a szovjet laktanyában lévő egykori tiszti épületet, valamint egy 1-es főút melletti ingatlant.

Olvasóink írták

  • 2. Domestic 2009. május 10. 16:21
    „Csak nem ez a telephely megint kell valakinek pl. 1 Ft.-ért? Mivel jó helyen van, mivel sajnos a piac, és a kereslet oldala határozza meg az eladás árát...és a többi, ezért, sajnos könnybelábadt szemmel, ezt is privatizálni kell (már megint valamelyik piszkos dagadt nyugdíjasnak, vagy gyári munkásnak, vagy...)
    Ja és, hogy ki tehet erről?
    ...hát szerintem, a képen látható traktoros!”
  • 1. roberto1980 2009. május 09. 17:25
    „Már ép itt vollt az ideje hogy jobb kőrnyezetbe kerüjenek, de sajnos mindig lesznek trehány emberek kik szemetelik a városunkat ezt megkéne akadályozni szerintem. A kőzmunkásokat is rendesen megdolgoztatnám mint a normális munkásokat tulságosan kerülik a munkát nem 500-ft-jával dolgoztatnám napiba, ugy mint a tőbbit munkásokat orabérbe vagy teljesitménybe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többen az elsőben és az óvodában

Mosonmagyaróvár - Nagy nyomás nehezedik a városi oktatási intézményekre: az óvodákba íratott… Tovább olvasom