Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Kifogásolt aláírás

A mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testületi ülésén az ellenzék élesen bírálta azt az együttműködési megállapodást, amit a megyei közgyűlés elnöke és kilenc megyei város polgármestere írt alá a napokban, testületi jóváhagyás előtt.

Mosonmagyaróvár önkormányzata tárgyalta és fogadta el azt az együttműködési megállapodást, amit a győri polgármester kezdeményezésére a napokban írt alá a megyei közgyűlés elnöke és a megye kilenc városának polgármestere.

A tanácskozáson Vucsics Péter (MSZP) azt kifogásolta, hogy a testületnek utólag kell szentesítenie a már aláírt megállapodást. A polgármester ezzel megsértette a testületet, hiszen még a vita előtt aláírta a megállapodást. Ez a megállapodás többet árt majd a városnak, mint amennyit használ: ezek után miként fog a polgármester a városért lobbizni állami forrásokért? Szentkuti Károly (SZDSZ) szintén azt kifogásolta, hogy a polgármester testületi felhatalmazás nélkül írta alá a megállapodást. Ezért javasolta, hogy az igazgatási bizottság vizsgálja meg, hogy jogszerűen járt-e el Szabó Miklós.

Árvay István (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet, hogy Mosonmagyaróvárnak minden regionális együttműködésben részt kell vennie. Szabó Miklós polgármester hangsúlyozta: nem követett el törvénytelenséget, hiszen a megállapodástervezet csak akkor lép érvénybe, ha elfogadja a képviselő-testület.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázz, gyerekek!

Baleset-megelőzési napnak adott otthont nemrégiben a hédervári Timaffy László Pedagógiai Központ. Tovább olvasom