Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Kicsinosították nyáron a tanodát

Látványos felújítási munkálatok folytak nyáron a mosonszentmiklósi általános iskolában, ahol alapfokú művészeti oktatás is folyik. Az épületet kifestették, villám- és tűzvédelmi rendszert építettek ki, öt tantermet újraparkettáztak.
Mosonszentmiklós: A felújított általános iskola.
A mosonszentmiklósi Széchenyi Ferenc Általános Iskola nyári felújításának egymillió-hétszázezer forintos költségeit a helyi önkormányzat állta. Pályázataikkal és a Protektor Alapítvány segítségével pedig további fejlesztésekre is futotta.

Héczné Tóth Mária igazgatótól megtudtuk: a csaknem 240 diákot befogadó iskola igyekszik minden lehetőséget megteremteni, ami a gyermekek fejlődését segítheti. Egy éve új igazgatóhelyettes, Galántai Hajnalka segíti a munkát. Hosszú évek óta zeneiskolát is működtetnek, ahol hét tanár oktatja a fiatalokat a zene alapjaira. Mód Lászlóné intézményegység-vezető szerint tanítványaik minden versenyen és rendezvényen egyenrangúan „küzdenek" kortársaikkal.

Az iskola épületében kap helyet a Lajta Művészeti Iskola kihelyezett néptáncoktatása, s az idei tanévtől az Allegro Művészeti Iskola is képviselteti magát: színjátszás, hip-hop, dzsesszbalett, képzőművészet szerepel az ő kínálatukban. A tanulókat – a helyi testnevelő tanárok felügyelete mellett – sportkörök is várják. Speciális fejlesztőtermüket önkormányzati, alapítványi, illetve pályázati segítséggel alakították ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A petíció aláírói nem akarnak zsákfalut

Aláírásgyűjtésbe kezdtek Halászin, hogy így is tiltakozzanak a Mosoni-Duna-hídjuk jelenlegi helyének… Tovább olvasom