Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Ki lehet kiváló tanuló?

Változtatott az önkormányzat a „kiváló tanuló” elismerés odaítélésének rendszerén.
A módosításra az oktatásban az utóbbi néhány tanévben végbement átalakulás miatt volt szükség, ugyanis a különböző országos tantárgyi és művészeti versenyek rendjében sok változás történt. Korábban a rangos országos szaktárgyi versenyeket többnyire az oktatási tárca hirdette meg.

Ezért a város a „kiváló tanuló" díj odaítéléséről szóló rendeletében az általános feltételeknél erre hivatkozott. Ma már azonban a minisztérium csupán néhány nagy versenyt hirdet meg, a korábbiakat pedig tudományos vagy civil szervezetek vették át.

Ennek okán már az elmúlt években is rendre visszatérő probléma volt a javaslatok elbírálásánál, hogy a kitüntetésre jelöltek a rendelet szerint nem feleltek meg a feltételeknek. Éppen ezért az iskolaigazgatói munkaközösség kezdeményezésére széles körű egyeztetés során dolgozott ki javaslatot a városháza.

A versenyek szakmai színvonalát is vizsgálták, s megnézték a versenyek menetét. Eszerint a nagy országos versenyeken kívül elsősorban a város iskolái által látogatott, szakmai színvonalában kiemelkedő versenyek győzteseit, illetve az országos döntő első tíz helyezettje közé került diákokat tünteti ki a város. A rendelet mellékleteként meghatároztak egy versenylistát is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Droggal buktak le

Egy személyautót állítottak meg a rendőrök a minap Mosonma-
gyaróváron. Az átvizsgálás során a… Tovább olvasom