Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Kezdődik a szúnyogirtás

Várhatóan hétvégén permetezik a vérszívókat a Szigetközben és a Mosoni-sík településein. Botos Gábor kistérségi koordinátor szerint a következő gyérítés két hét múlva lenne ideális.
Harmincegy szigetközi településen, 6500 hektáron kezdődik el a napokban a szúnyogirtás – erősítette meg a Kisalföldnek a munkálatokat koordináló Botos Gábor, aki szerint a támogatott településekhez csatlakoznak a mosoni-síkbeliek is.

– Este 6 órától napnyugtáig lehet látni majd a légi-kémiai irtást végző repülőgépet a Szigetközben és a Mosoni-síkon. A szigetközi önkormányzatoknak hektáronként 1100 forintot kell fizetniük a permetezésért, a Mosoni-sík önkormányzatainak 1600 forintot. Előbbiek állami támogatást kapnak a munkálatokhoz – tudatta a kistérségi koordinátor.

Botos Gábor szerint a Szigetközben ez az első gyérítés 10 millió forintba kerül, melyből 7 millió forint a települések által befizetett önrész (a többit a kistérségi társulás előlegezi meg).

Különleges kéréseket is teljesítenek: így Győrzámoly további 100 hektáron kért permetezést, a mecsériek Rigópusztán is kívánnak irtani, illetve a szombati Ladikos Fesztivál miatt péntekre rendelték a nyertes cégtől a munkálatot. Nagybajcson szombaton lehet majd látni a gépet.

Mosonmagyaróváron pedig a vízpartok közelében időz majd többet a légi jármű, tekintettel, hogy itt található a legtöbb vérszívó.

– Két hét múlva lenne a legideálisabb a következő gyérítés, ám ez az időjárástól is függ. A szigetközieknek még egy permetezésre jut az állami támogatásból – tette hozzá Botos Gábor.

Úgy tudjuk, hogy a Mosoni-síkon Török Sándor mosonszolnoki polgármester fogta össze a településeket és a szúnyoggyérítést. Itt viszont az önkormányzatok külön szerződtek. Bedő Csaba mosonszentmiklósi polgármester arról beszélt, hogy egy gyérítés nekik 330 ezer forintba kerül, és idén három permetezésre van forrásuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Videó az akcióról - TEK csapott le a gyógyszerészre Mosonmagyaróváron

A felvételen az látszik, ahogy egy zöld gatyás, meztelen felsőtestű férfi megbilincselve a földön… Tovább olvasom