Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Kezdődhet az élményváros építése

Felszámolási eljárás indult a Bezenye határába tervezett Lukale élményváros beruházó cége ellen.
Az elmúlt napokban felröppent sajtóhírek szerint felszámolási eljárás indult a Lukale Fejlesztő és Befektető Rt. ellen. Lapunkban korábban már több alkalommal beszámoltunk arról, hogy a ciprusi bejegyzésű Doxeon Investment & Consulting Ltd. tulajdonában lévő részvénytársaság egy élményváros építését tervezi Bezenye és Hegyeshalom között.

Ilyen lesz.
Kattintson a képre >>
Alexander-Helmut Finstert, a Lukale Investment & Development AG ügyvezető igazgatója a Kisalföld érdeklődésére cáfolta, hogy a cég felszámolás alatt állna. Elmondta: mindössze egy húszezer forintos számla miatt nyújtott be ellenük felszámolási kérelmet egy vállalkozás, ám az élményváros megvalósítását ez nem befolyásolja.
Az ügyvezető kiemelte: a cég már bemutatta a beruházás megvalósításának fedezetét igazoló bankgaranciákat. Jelenleg a Gazdasági Minisztérium állásfoglalására várnak, majd az engedélyek birtokában – az eredeti terveknek megfelelően – még idén megindulhat az építkezés.

A „Lukale Amusement Town hu" fantázianevű élményváros 57 milliárd forintból 153 hektáron épül majd fel Bezenye és Hegyeshalom határában. A létesítmény hatvannyolc különböző szórakoztató elemet és show-műsort foglal magában fedett és szabadtéren egyaránt. Ezenkívül egy 588 ágyas luxushotel is működik majd a területen, valamint 60 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont várja a látogatókat az év minden napján. A beruházás első ütemében 6700 embernek biztosít munkalehetőséget, az első időben évi 2,6 millió látogatóra számítanak, akiknek mintegy hetvenöt százaléka Ausztriából érkezik majd.

Bezenyére „költöztek"

Schmatovich Mátyás, Bezenye polgármestere is értesült a cég ellen folyó eljárásról, ám szerinte ez azzal áll összefüggésben, hogy a társaság a közelmúltban áthelyezte a székhelyét Budapestről Bezenyére.

Kapcsolódó anyagok >>

Előálltak az élményváros terveivel (2005-01-27) >>
Élményváros 400 millió euróból (2005-01-25) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Dunán postázzák a miniszteri meghívót

Velencei hajóval indultak a fővárosba hétfőn a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület evezősei. Tovább olvasom