Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Kezdődhet az átalakítás

A napokban hirdetett győztest a mosonmagyaróvári önkormányzat a korábbi Bartók-iskola rekonstrukciós munkáinak első ütemére kiírt pályázatban. A kivitelezőnek legkésőbb november végére át kell adnia a felújított épületet.
A Bartók Béla Nevelési Központ – korábban Bartók Béla Általános Iskola – átalakításának építési terveit kora tavasszal – minden érintett féllel való hosszas egyeztetés után – alakította ki az önkormányzat. A tervezéskor szem előtt tartották, hogy az Éltes-iskola összes csoportja egy helyre kerüljön, a nevelési tanácsadó jelenlegi helyzete ne romoljék, illetve a Haller-iskola kihelyezett részlegét is el tudják helyezni. A terv azzal számol, hogy hosszabb távon nyolcosztályos általános iskolai részleg működik az épületben. Az engedélyes terv és a költségvetési forrás – ami 180 millió forintot irányoz elő a munkákra – megléte alapján folyik majd az átalakítás.

A beruházás első ütemének közbeszerzési pályázatát július közepén írták ki. A megadott határidőig négy kivitelező pályázott a Bartók átalakítására, akik közül a nyertest a minap hirdették ki a városházán.
Amint azt a polgármesteri hivatal illetékese lapunknak elmondta: az átalakítás első ütemének keretében a Bartók új szárnyát, a panelépületet alakítják át és újítják fel. A nyertes pályázóval nyolc nap múlva kötik meg a szerződést, ezt követően azonnal kezdődhet a munka, hiszen a megállapodás szerint a befejezés végső határideje november vége. A csaknem három hónapig tartó munkálatok során annyi foglalkoztatóhelyiséget alakítanak ki, amennyiben a jelenleg a szalézi épületben lévő Éltes-iskolás csoportok elhelyezhetők.

A foglalkoztatóhelyiségek kialakítását javarészt a jelenlegi tantermek megosztásával oldják meg. Emellett belülről újraburkolják az épületet, kicserélik a folyosókon lévő beépített szekrényeket és a déli homlokzat – még eredeti – nyílászáróit, valamint kívülről-belülről kifestik az épületet. A beruházás első üteme az előzetes számítások szerint mintegy 60 millió forintba kerül.

A második ütem kivitelezési munkáit a jövő év nyarán akarják elvégezni. Ennek során a régi épületszárnyat újítják fel, új tantermeket és foglalkoztatókat alakítanak ki itt is, illetve az épület akadálymentesítését oldják meg. A teljes átalakítás tervezett nettó költségvetése 140 millió forint.

A végső formában a régi szárnyban a Haller-iskola kihelyezett részlege és a nevelési tanácsadó kap helyet, az összekötő részen az Éltes és a Haller közösen osztozik, míg az új épületrészt teljes egészében az Éltes csoportjai használják majd. A tervek szerint az étkező és a tornaterem közös lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szennyvízcsatorna egymillió forintért?

Az egyik mosonmagyaróvári Grábner utcai ingatlan osztrák tulajdonosa szerint azért követelnek tőle… Tovább olvasom