Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Kezdődhet Amerikában az elhunyt diákok pere

Várhatóan a napokban megkezdődhet a per a tavaly július hetedikén egy amerikai hajóbalesetben elhunyt két diák ügyében. Rónai Péter New York-i magyar ügyvéd, a fiatalok családjának jogi képviselője bízik abban, hogy fény derül mielőbb az igazságra és megnyerik a pert.
A philadelphiai Delaware folyón tragikus balesetet szenvedett és életét vesztette egy mosonmagyaróvári gimnazista és egy hanságligeti egyetemista. Az elhunyt fiatalok családját képviselő, New York-i, magyar származású ügyvédet kérdeztük az ügy állásáról.

– A napokban tájékoztat az állami bíró, mikor lesz az első tárgyalási nap – mondta Rónai Péter. Egy ma érvényben lévő törvény értelmében a hajó értékében maximalizálhatnák a kártérítés összegét, ami egymillió-hatszázezer dollár (azaz mintegy 305 millió forint – a szerk.). Ezen a régi, tizenkilencedik századi törvényen szeretnénk változtatni, nem elégedünk meg a már említett összeggel – állítja a családok jogi képviselője. Elmondása szerint a Titanic elsüllyedésekor is ezen törvény alapján fizettek kártérítést a balesetet szenvedett családoknak. Azaz csupán a hajó értékéig kaphattak támogatást. Rónai magabiztos abban, hogy ezt az ügyet megnyerik. Továbbá reméli, hogy fény derül az igazságra és ez a tragédia többet nem ismétlődhet meg.

Rónai azt sem titkolta, hogy a túlélők családjai is megkeresték őket, de jogi képviseletüket nem vállalták: – Csak erre az ügyre akarunk figyelni – szögezte le a magyar származású ügyvéd.

– Dóra és Szabolcs családjával tartjuk a kapcsolatot. Ők pontosan szeretnék tudni, hogy mi történt és mi az igazság a gyermekeik halálát okozó tragédia kapcsán. Most a bíró döntésére várunk, hogy a szülők mikor jöjjenek Amerikába és nézzenek szembe a vízi járműveket vezető kapitányokkal – tájékoztatta a Kisalföldet Rónai. Szerinte az is jó jel, hogy a bíró egy hölgy, aki maga is édesanya és át tudja érezni a családok fájdalmát gyermekük elvesztésére vonatkozóan.

Közben a Delaware folyón júliusban balesetet szenvedett kétéltű sétahajó működtetője egy kisebb, másik folyón szerette volna tevékenységét folytatni, amit nem engedélyeztek. A Ride the Duck továbbra is próbálkozik, hogy visszatérhessen a Delaware-re, sőt, meglepő módon interneten már jegyet is lehet vásárolni a kacsahajós utazásra – tudtuk meg Rónaitól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költségvetés 2 milliárdos hiánnyal

Mosonmagyaróvár képviselő-testülete ülést tart csütörtökön 13 órakor a városháza I. emeleti… Tovább olvasom